Pneumatske sejalice za kukuruz

Na nodet setvenom aparatu, one caure sto idu na stozer sto okrece plocu, kako idu te dve caure jedna sa sesirom i ona bez, jel ta sa sesirom ide do zubcanika ili ploce?

Sa šeširom do zupčanika. Zato što prima i aksijalnu silu zupčanika koji usled opterećenja teži da se razzubi od njegovog para.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Tako vec da,to sam video.Nzm sto ljudi stalno mesaju diskosne sejalice sa raonim sa opremom ,bilo to tocak ispred,disk ,nebitno ...to je raona sejalica i dalje.

Tako vec da,to sam video.Nzm sto ljudi stalno mesaju diskosne sejalice sa raonim sa opremom ,bilo to tocak ispred,disk ,nebitno ...to je raona sejalica i dalje.
Ne znam kako misliš da je isto da li je točak napred ili dva diska.Ako su dva diska oni su podešeni da idu 1-1,5 cm dublje od raonika.Znači oni prosecaju zemlju i raonik pušta seme u tvrdu posteljicu.Tako bi bar trebalo.

Mislim u smislu da to nije diskosna sejalica,kao sto sam napisao,raona sejalica sa extra opremom,raonik je tu ulagac,ne disk.I jedna i druga sejalica ima mane i prednosti,ne ulazim sada u to koja je bolja,samo kazem ne moze se raona sejalica zvati diskosnom samo zato sto ima diskove ispred raonika,to nije diskosna sejalica.

@emigrant Gledao sam prošle godine setvu diskosnom sejalicom u vlažno, ide lepo jer disk ne čupa vlagu kao što to radi raonik, naravno ne može u blato da se seje ali sasvim pristojno može ako je zabelilo od gore a dole dekavo.
@North ARMY Znaš da sam ja uvek raspoložen za razne kombinacije. 😁

Mislim u smislu da to nije diskosna sejalica,kao sto sam napisao,raona sejalica sa extra opremom,raonik je tu ulagac,ne disk.I jedna i druga sejalica ima mane i prednosti,ne ulazim sada u to koja je bolja,samo kazem ne moze se raona sejalica zvati diskosnom samo zato sto ima diskove ispred raonika,to nije diskosna sejalica.
Ja imam Monosem ng4plus,sa dva velika diska,ali se izmedju njih nalazi baš mali raonik,dali je to raona?ili diskosna sejalica?

Послато са S42 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh