Pneumatske sejalice za kukuruz

Znači oko 13000 eura neto, 4 reda, bez kutija za gnojivo, mikrogranule, kontakt točkovi za sjeme, turbodisk, markiri dupli u centar, monitor sa hektametrom i kontrolom sklopa, dva para pločica, signalizacija.
Ja toliko platio 6-orednu, onomad...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Kad je dobra priprema nema problema.
Ja uvek imam ujednačeno nicanje kukuruza, ali uvek se trudim da odradim kvalitetno pripremu. S tim što je kod mene zemlja takva da danas što se spremi sutra mora biti posejano, najviše za dva dana. Inače ništa od kvalitetne setve sa nodetkom. Još ako padne neka kiša to se takva kora napravi da nodetka samo piše odozgo.

Са којим је скупља сетва са ниским или високим сетвеним апаратом? За плуг смо утврдили којим се скупље оре, сада само још да утврдимо и сетву која је са чиме скупља?

Sa Nodetke sam prešao na Majevicu.Zadovoljan sam poprilično samo je malo nezgodno pošto rije k'o krmača u setvi ali za jako malu razliku u ceni uzeo sam mnogo ozbiljniju sejalicu.Ne bih se dvoumio ni trena kada bi naletela neka diskosna sa visokim setvenim aparatom u tom cenovnom rangu.

Komšo, jesi li ti zadovoljan što si za iste pare kupio taj drugi sejač ili što on zaista bolje seje?

E vidis , ja sam imao problem sa visokim setvenim aparatom. U pitanju je bila monsem sejalica NG+3, iza ao sam kao uobicajeno u setvu kad je proprnula zemlja. Sta se desilo, diskovi su otvorili V brazdicu, ona je posejala, ali kad je soja pocela da nice pukla je brazda i seme se pocelo susiti... Vratio sam se na raonu Monosem NC sa pritiskivacima semena i prezadovoljan. Verovatno je i do zemljista, moja zemlja je uglavnom laka za obradu.

Nazad
Vrh