emigrant
Član
Interesuje me koliko bacaš veštačkog đubriva po hektaru i koja ti je klasa zemlje?Ne možeš imati prinos ako seješ od 38-42 cm razmaka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa ja bez djubriva na tu gustinu syngenta uvek imam stabilan rod svake godine jedino kad je kisna godina tad ne mogu da se takmičim sa onima sa gustim sklop ali ovim susnim godina exstra prolazimKoliko retko seješ i bolje da ti hvata po dva zrna. Sigurnije je.
Pa princip rada ne znam nisam imao i kog da pitam pa je tesko da znam princip zato mi treba pomoć koristio sam ploce sa 14 rupe sa 5,5mmSta tu ima da se zna oko skidaca,znas na kom principu rade valjda ?.
38-42 cm u redu rastojanje ?,ovo nije neka greska ?.
Pa uvek tako samo folijarno i uspesno je e sad nije isto kao da bi djubre bacao ali nikad ne izostane prinos uvek bude manji prinos ali manje i ulaganjeZašto ne bacaš đubrivo?
Pa jesam jedno sve to super djubrivo na 27 cm 2017 god 3hektara a 6 hektara bez djubrivo tada smo u klipu jos brali razlika je bila veoma mala neprimetna tako da vise nisam probaoDa li si nekad probao neku parcelu da poseješ na način na koji radi 99% ljudi sa ovog foruma?
I mene isto ovo zanima, koliki su prinosi?2017. godina je bila ekstremna godina. Bilo koji eksperiment da radiš, jedna godina nije dovoljna da bi znao da li je ispravno ili ne. Ti sad o 27 cm pišeš kao da je to neki gust sklop. I to je veliki razmak za kukuruz.
Koliki je najveći prinos kukuruza koji si imao na taj način bez djubriva? U dobroj godini.
Члан Павле је дао систем људима који кукају дан ноћ на форуму како свима роди осим њима јер је нон стоп суша и како би потписали одмах за сва времена да имају 6т/ха. Аркадије,Луле ето решења. Још минималан улог.Pisao je u drugoj temi da ima do 5t/ha
Treba to dobro preracunati koliki je odnos ulozenog i dobivenog
Ko ima velike povrsine zemljista za dzabe sigurno moze tako, ako znamo da Vojvodjani daju 500€/ha arende pa vjestacko djubrivo pa veca kolicina sjemena pa operacija razbacivanje djubriva koju ovaj nema pa manipulacija sa vecom kolicinom robe...
Da ne skrecem sa teme mnogo, sto se korova tice nemam tu greske mnogo adengo na treci list posle mala korekcija mezotrionom e sad ja nemam mozda velike povrsine u odnosu na vojvodinu ja ima deset do dvanest hektara ali moje bez zakupa i to sto radim necije ne placam a eadim ih dugo tako da rizomske korove i nemam a prinos prosla 2022 od 4600 do 5000 tone dok 2020 kisna godina bilo je oko 6500 mozda malcice jace ja nemam rekorde ali stabilnost imam sa tom setvom na 40cm x 70 sa syngentom mi se nije desilo slabo nicanje je inzvaredno, e sad moja matematika je masine imam parcele ne placam na redjem sklopu ide manje semena bez djubriva i sto se mene tuce imam matematike to kazem za sebe jedino od djubriva na 1 h ode 25 do 30 kg ureje folijarnoDruga stvar kako se braniš od korova sa tako retkim usevom gde korovi imaju jako puno prostora za razvoj?
Treća, šta ako bude loše nicanje u smislu da ti fali 10% sklopa!?
Послато са S42 помоћу Тапатока