Pneumatske sejalice za kukuruz

Interesuje me koliko bacaš veštačkog đubriva po hektaru i koja ti je klasa zemlje?Ne možeš imati prinos ako seješ od 38-42 cm razmaka.

Pitanje kakva je zemlja, verovatno da sve izgori ako je gušća setva, pa onda mora tako. Možda u tom kraju svi seju na tim rastojanjima.

Izgori i kod nas sve kad je susna godina,tako retka setva bi mozda malo pomogla,ali nista posebno.Kad na 23-25cm sve pabirci od kojih pola jalovo pola sa nekim zrnom....

Pozdrav kolege. Da li neko ima iskustva sa Kuhn Planter 3 sejalicama? Pošto nije klasična diskosna i nije sa visokim setvenim aparatom, te nema tu težinu, kako useje u neku redukovanu obradu ili kembričovano zemljište?

@ Pavle NI

Uzmi neku kracu fao grupu, ranije malo sej kukuruz. Moras da izbegnes one velike vrucine kada je oplodnja zato je jalovo.

Uzmi neki bolji hibrid.

Poslednja izmena:
Zemljiste je vecina 3 ponegde 2 klasa bez djubriva ja sejem pa uvek 40cm najčešće na skidače ima brojevi 15 do 25 tako e sad ako idem prema vise ono da li skida vise ili manje?

@Pavle NI Ne treba ti niko ,otvoris vratanca iznad ploce i gledas skidac kako se ponasa,kad se spusta ka dole,tj preklapa vise preko rupa na ploci,tad ce i vise zrna da skida,i suprotno.

2017. godina je bila ekstremna godina. Bilo koji eksperiment da radiš, jedna godina nije dovoljna da bi znao da li je ispravno ili ne. Ti sad o 27 cm pišeš kao da je to neki gust sklop. I to je veliki razmak za kukuruz.

Koliki je najveći prinos kukuruza koji si imao na taj način bez djubriva? U dobroj godini.

Druga stvar kako se braniš od korova sa tako retkim usevom gde korovi imaju jako puno prostora za razvoj?
Treća, šta ako bude loše nicanje u smislu da ti fali 10% sklopa!?

Послато са S42 помоћу Тапатока

2017. godina je bila ekstremna godina. Bilo koji eksperiment da radiš, jedna godina nije dovoljna da bi znao da li je ispravno ili ne. Ti sad o 27 cm pišeš kao da je to neki gust sklop. I to je veliki razmak za kukuruz.

Koliki je najveći prinos kukuruza koji si imao na taj način bez djubriva? U dobroj godini.
I mene isto ovo zanima, koliki su prinosi?

Pisao je u drugoj temi da ima do 5t/ha
Treba to dobro preracunati koliki je odnos ulozenog i dobivenog
Ko ima velike povrsine zemljista za dzabe sigurno moze tako, ako znamo da Vojvodjani daju 500€/ha arende pa vjestacko djubrivo pa veca kolicina sjemena pa operacija razbacivanje djubriva koju ovaj nema pa manipulacija sa vecom kolicinom robe...

Pisao je u drugoj temi da ima do 5t/ha
Treba to dobro preracunati koliki je odnos ulozenog i dobivenog
Ko ima velike povrsine zemljista za dzabe sigurno moze tako, ako znamo da Vojvodjani daju 500€/ha arende pa vjestacko djubrivo pa veca kolicina sjemena pa operacija razbacivanje djubriva koju ovaj nema pa manipulacija sa vecom kolicinom robe...
Члан Павле је дао систем људима који кукају дан ноћ на форуму како свима роди осим њима јер је нон стоп суша и како би потписали одмах за сва времена да имају 6т/ха. Аркадије,Луле ето решења. Још минималан улог.

Slažem se da će na ređi sklop biti nekog roda ali takođe mislim da treba izbalansirati sa đubrenjem i sklopom šta je optimalno za dato zemljište.Kod mene u Mačvi idem sa 300kg/ha NPK 15x15x15 ili 16x16x16 u jesen i 300kg/ha Urea 46% pred setvu.Setva u zavisnosti od hibrida kreće se od 19 cm do 24 cm.I nemam ploče sa 22 rupe,sejem sa pločama od 27 rupa.

Poslednja izmena:
Druga stvar kako se braniš od korova sa tako retkim usevom gde korovi imaju jako puno prostora za razvoj?
Treća, šta ako bude loše nicanje u smislu da ti fali 10% sklopa!?

Послато са S42 помоћу Тапатока
Da ne skrecem sa teme mnogo, sto se korova tice nemam tu greske mnogo adengo na treci list posle mala korekcija mezotrionom e sad ja nemam mozda velike povrsine u odnosu na vojvodinu ja ima deset do dvanest hektara ali moje bez zakupa i to sto radim necije ne placam a eadim ih dugo tako da rizomske korove i nemam a prinos prosla 2022 od 4600 do 5000 tone dok 2020 kisna godina bilo je oko 6500 mozda malcice jace ja nemam rekorde ali stabilnost imam sa tom setvom na 40cm x 70 sa syngentom mi se nije desilo slabo nicanje je inzvaredno, e sad moja matematika je masine imam parcele ne placam na redjem sklopu ide manje semena bez djubriva i sto se mene tuce imam matematike to kazem za sebe jedino od djubriva na 1 h ode 25 do 30 kg ureje folijarno

Nazad
Vrh