Pneumatske sejalice za kukuruz

Ova diskusija me je podstakla na razmisljanje. Moze li neko da mi kaze da li su svi zubcanici na Majevici starog tipa isti kao oni na novoj( stara ima cetvorougaone a nova sestougaone osovine). Nemam tablicu razmaka na remontovanoj staroj masini koju sam kupio vec bih da koristim skeniranu tablicu od nove masine.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

raspucin Naj bolje je da to ne meriš, zadaš razmak po tabeli i seješ. Ne može ona da savršeno rasporedi zrna na 24,5 neka budu bliža neka dalje. U početku sam se time zamlaćivao pa sam prestao da merim.

raspucin Naj bolje je da to ne meriš, zadaš razmak po tabeli i seješ. Ne može ona da savršeno rasporedi zrna na 24,5 neka budu bliža neka dalje. U početku sam se time zamlaćivao pa sam prestao da merim.
Pa sta znam druze, ali bas mi je gusto na nekih 20cm,dal da zamenim ploce pa da stavim veci razmak tipa na 28cm pa da bude na oko 24, ako je to moguce

Poslato sa KSA-LX9 pomoću Tapatoka

Los raspored hoce biti i zbog pripreme, tvrda i plitka, jako suv gornji sloj i sl.
ako tebi izbaci dovoljno semena na zadat razmak, nepavilan raspored mozda i nije do sejalice

Los raspored hoce biti i zbog pripreme, tvrda i plitka, jako suv gornji sloj i sl.
ako tebi izbaci dovoljno semena na zadat razmak, nepavilan raspored mozda i nije do sejalice
Ma to sam probao u dvoriste da vidim kako ide meko je tih 15m je pesak i tu sam je probao i kad sam premerio ima negde i na 24cm, ali vecinu je izbacila na 19-20cm

Poslato sa KSA-LX9 pomoću Tapatoka

Izbroj koliko ti zrna izbaci na 14,4m I to ti je najsigurnije

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Sejalica spremna za rad.Bilo je posla oko nje, zamenjene puškice u nagaznim točkovima, čaure na paralelogramu, prepravljeno kačenje na piramidi da može višlje da digne traktor, tarni prsteni, ulagači, lanci, ležaji, ploče, ugrađena el.kontrola setve...Ostaje još montaža uskih točkova na traktor i može u setvu.

Matiću obrati pažnju kad puštaš vratine ili do komšije gde obično bude i razor (neravnina) hoće baterija da se zaključa sama na onaj prvi zub (ima dva) i ostane u vazduhu ili ti poseje pliće, ja sam obrusio taj prvi zub, nevidim neku svrhu, ovo važi i za kolegu Miroslava.

@sale ratar jel nemaš one opruge koje nedaju da se zakači za zub pa ostane podignuta sekcija. Ili to slabo radi pa da i ja obrusim prvi zub za svaki slučaj.

Ima 12 zuba ali je dupli korak lanca sto znaci da ima 24 "obicna" zuba.taj lanac na obican lancanik ulazi u svaki drugi zub...
Noviji modeli valjda imaju ove lance sa dugackim korakom.
I mene to bunilo, na tabeli Z24 a ovamo duplo manje...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ima 12 zuba ali je dupli korak lanca sto znaci da ima 24 "obicna" zuba.taj lanac na obican lancanik ulazi u svaki drugi zub...
Noviji modeli valjda imaju ove lance sa dugackim korakom.
I mene to bunilo, na tabeli Z24 a ovamo duplo manje...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh