Pneumatske sejalice za kukuruz

Pozdrav video sam vaš komentar
Koje su bolje ploče od 84 ili 120 jesu ove od 84u jedan red

zrna sam probao nizati na rupe od ploče, imam 88 rupa, pa ako su krupnija zrna, skidaju jedan drugog..... sa 70 ili 72 rupe se najbolje pokazalo, kako zrno leži u ploči..... al onda zamjeniti zupčanik na kanđastoj sa 24 na 16 zubi..... sa 120 rupa se znalo događati da uzima zrno između dva reda.....

zrna sam probao nizati na rupe od ploče, imam 88 rupa, pa ako su krupnija zrna, skidaju jedan drugog..... sa 70 ili 72 rupe se najbolje pokazalo, kako zrno leži u ploči..... al onda zamjeniti zupčanik na kanđastoj sa 24 na 16 zubi..... sa 120 rupa se znalo događati da uzima zrno između dva reda.....
U mene je majevica

Nisam u toku sa pneumatskom sejalicom Majevica i pločama za soju sa 120 rupa.Da li beše problem turbina ili nešto drugo za tu kombinaciju?

O.K to ali koji je razlog?Creva su široka ali turbina ima tri vrste pa pretpostavljam da je problem upravo vakum ili grešim?

Matiću kao što reče Miroslav.

Kolega KTM na 3,2cm imaš isejano oko 446000 biljaka na hektar što je sasvim dovoljno a možda čak i mnogo a mislim da može i na 3cm najgušće sa 70 rupa (ako se dobro sećam).Slobodno uzmi sa 84x4,5mm i cepaj.

• Like
Reagovanja: KTM
Sad gledam tabelu sa 70 rupa je najgusce 3cm, sto je skoro 470 000. I pre sam sejao 3.2-3.5cm zavisno od vremena,pripreme,semena,sorte pa i kolicine koja se ostavi po sistemu razvuci da ne zafali.

• Like
Ima opcija da se doda jos jedan zubcanik u Majevici, ja sam to doplatio u fabrici oko hiljadu dinara pre 5 god kad sam uzimao novu masinu. Tada masina sa standardnim plocama od 70 rupa moze da seje od 1.4 cm razmaka pa na vise ako nekome treba za naj ranije sorte soje ali za srednje i kasne sorte sasvim je dovoljan sklop koji moze da se postigne na 3cm i vise.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Matiću kao što reče Miroslav.

Kolega KTM na 3,2cm imaš isejano oko 446000 biljaka na hektar što je sasvim dovoljno a možda čak i mnogo a mislim da može i na 3cm najgušće sa 70 rupa (ako se dobro sećam).Slobodno uzmi sa 84x4,5mm i cepaj.
Za 4,5 nisam zapadaju polovaci radije bi 3,5mm ili 4 sutra idem u Novi Sad dvoumim se između 70 i 84 a bojim se da nema mesta na 84

KTM ako je selektovano onda nebi trebalo da ima polutki a i ako ima neće to zapadati, nešto će provući kroz ploču i turbinu.Sa 3,5mm teško da će raditi kad je krupno seme, sa 4mm već druga priča, ja radim sa 4,5mm i 84 rupe i nema problema a ti kako god rešiš.

• Like
Danas kod Čoriča u Bašaidu vidim jednu polovnu Gaspardo MT 4, pitam onako neobavezno koja cena za sejalicu? Kaze ta devojka sto tamo radi, misli da je 7500 + pdv.. Pomislim wtf, pa koliko onda kosta nova?

Nazad
Vrh