Pneumatske sejalice za kukuruz

Imam monosem 4reda,i krajnja desna baterija mi ne lepi kao ostale 3,sta moze biti problem,da resavam tooo
Probaj da zameniš ploče od te baterije što ne radi sa jednom što radi. Pa ako onda bude lepilo dobro, a na onoj drugoj ne lepi dobro onda je do ploče. Ako je opet isto onda je možda do prstena. Ako nije problem probaj i njih da zameniš pa vidi jel ima razlike. Ili možda crevo negde vuče falš vazduh...

Probao danas da vidim hoce li podici

Dize lagano, cak i kad ga ugasim drzi je uvazduhu 10 min.

Napred mogu rukama podici traktor.
Verovatno bi moglo sa tegovima ali bojim se za zadnji most, pretesko je to za njega.Pogotovo kad bi cimnulo u transportu.
A i ovo je max dignuto sa dignutim baterijama, sto je prenisko.nt from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Probaj ugradit produžetak toplingera pa će ti onda malo višlje dizat zadnji kraj i manje će trpit poklopac hidraulike. Ovako je to kod mene na fergusonu odrađeno.

[url=https://postimages.org/][/URL]

Isto to imam i na 549 ugrađeno, a na njemu imam ugrađen i hidro akumulator koji ima ulogu amortiziranja priključaka tjekom nošenja istih i to radi odlično.

A koji ste lezaj stavljali, i jeste li osovinu strugali?

Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока
Neznam to je odradio strugar ,kod nas većina nodet i majevica ima tako odrađeno, ima više strugara u selu a i više načina da se to odradi.Ja sam to radio pre 10godina i od tad samo jednom pred sezonu podmažen i sve ok.

Sent from my moto g(6) using Tapatalk

Probao danas da vidim hoce li podici

Dize lagano, cak i kad ga ugasim drzi je u vazduhu 10 min.

Napred mogu rukama podici traktor.
Verovatno bi moglo sa tegovima ali bojim se za zadnji most, pretesko je to za njega.Pogotovo kad bi cimnulo u transportu.
A i ovo je max dignuto sa dignutim baterijama, sto je prenisko.
d74b3c72b38d48759eccb18ad8e920c0.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Sa kojim traktorom ti planiras da seješ sa ovom sejalicom?

Cekaj, tvoja je ta sejalica ili gazda te sejalice nije umeo da je reparira?
Koliko sam ja shvatio nije tvoja jer ti i nemas sejalicu a znas filozofirati kako samo Gaspardo je sejalica koja bi zadovoljila tvoje zahteve.
Malo se urazumi i shvati da je pametnije imati nesto tvoje cime bi mogao posejati pa makar kakva bila jer uz malo zalaganja i nekog dinara ulaganja i u bilo kakvu polovnu dobio bi jedan mnogo veci plus u odnosu na to sto nemas tvoju.
Ne platititi nikome ili moliti za uslugu i na kraju ici i posejati onda i onog momenta kad ti se prohteva znaci mnogo!
Al si pametan.
Iz razloga nisam kupio da nemam kramu takvu.
Dao je oko 3000 eura za što.
Sije ko mehanička olt i gore.
I nisam lud da kupim takvo groblje.
Mogu s mehaničkom tako sijati.

Сачекај годину-две па ћу ти продати ја Агрију посејала 150 јутара, сеје као сингерица, само да мажеш, сипаш и тераш.. 😂

Al si pametan.
Iz razloga nisam kupio da nemam kramu takvu.
Dao je oko 3000 eura za što.
Sije ko mehanička olt i gore.
I nisam lud da kupim takvo groblje.
Mogu s mehaničkom tako sijati.
Palo ti je malo ispod nosa, bez razloga, samo zato sto sam izneo neko realno stanje. Kupi onda mehanicku jer i ona ce bolje posluziti od te koje nemas.

Kod mene u okruženju ima dosta ljudi koji seju oko 1-1.5 hektar kukuruza i kupili su olt mehaničke za 150-200 evra, i onaj mehanizam za prezicnije izbacivanje. Poseju svoje onda kad hoće, kako hoće i kad mogu. Mogu vam reći da to sasvim korektno bude. A s obzirom da je kod nas uslužno sejanje 5000 do 6000 din hektar, to se brzo i isplati.

Ja sam uzeo polovnu olt psk za 1200e,ali znam od koga i koliko je radila i kako se cuvala,jedini problem na njoj je bilo sto piloti zaboravljali na markere pa je to jedino varili

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Palo ti je malo ispod nosa, bez razloga, samo zato sto sam izneo neko realno stanje. Kupi onda mehanicku jer i ona ce bolje posluziti od te koje nemas.
Prodao sam mehaničku radi toga jer neću da imam krš u dvoru.
A isto tako neću da dam 2 tisuće eura za stroj koji neradi posao kako treba.
Ili radim ili neradim.
A svako neka radi kako želi.

Сачекај годину-две па ћу ти продати ја Агрију посејала 150 јутара, сеје као сингерица, само да мажеш, сипаш и тераш.. 😂
Ja se nešto razmišljao da možda uzmem meni, ali još 2-3 godine da čekam, to možda neće ući ni u ostavinsku kad pokrenu žena i sinovi.

Nazad
Vrh