Pneumatske sejalice za kukuruz

Vredi dobra sejalica ali ako nije dobro spremljen setveni sloj opet moze da bude losije nicanje a i kad je ovakva susa dzaba i dobra priprema ako seme padne u suvo

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Pitanje za Kiraja tj imam vise pitanja.
Kako se resi pogonska osovina kada ide skupljanje, da li ima 2 menjaca pa izmedju 2 srednje baterije bude luft ili ima teleskopski sistem cevi.
Jel klip moze bilo koji ili mora bas po meri zbog duzine hoda ?
Koliko su bile 2 baterije ?

Poslednja izmena:
Nema dva menjača .Ima na dva mesta cev u osovinu.Klip može da je duži ali bitno da je hod klipa oko 80-100 cm.Proverio sam cene za baterije, 450 e za obe.

Primetio sam jedan problem kod moje gaspardo sejalice, to jest uspeo sam da skontam do čega je problem. Elem, tokom sejanja znam da je svo seme išlo u vlagu. Kada krenem da sejem njivu odma prvi prohod posle 15-tak metara stanem i proverim dubinu setve. Posle nicanja primetim da ima redova u kojima fali po nekoliko metara ponika. Otkopam i nadjem seme i stoji u suvom. Detaljnijim pregledom parcele ustanovim da su ti redovi gde fali uvek izmedju tragova traktora. I na kraju shvatim da, pošto mi markir beleži na sredinu traktora a na markirima nemam graničnike za dubinu, gde je markir upao dublje i bacao puno zemlje u stranu onda je po toj zemlji išao red. I naravno kad ide po toj nabacanoj zemlji onda useje u onu ispod gde je suvo. I kad je vreme ovakvo bez kiše onda imam tih faličnih redova. Naravno u prvom prohodu kada proveravam dubinu nema markira pa sve seju u vlagu. Posle ne proveravam a nisam razmišljao o ovome. Za sledeću sezonu moramo nabaciti graničnike na markire...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

To i ja planiram jer ne volim da preduboko kopaju a isto tako planiram stavit na Olt one ralice, razgrnjace busa da sve baterije siju u istu dubinu, ovako kako kažete ima problema sa tim usijavanjem recimo na spoj izmedju prohoda kud je prolazila drljaća isto posije u suho.

Olt nema kila sebe da nosi,a ne jos ralica i zemlju da razgrce. Moze malo u plitkoj setvi za repu da upegla, ali da treba 5cm razgrnuti nema sanse.

Ja sam nesto posle setve ubrzo prskao totalom i isto taj deo pored markera gde je bacena zemlja zatrpala je i travu pa je total nije dohvatio. Sada je tu izasla i naravno ostala.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Total kao dubinsko prskanje ili ja nisam skapirao dobro?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Dubinsko + total. Priprema nije radjena, bilo je podrivano pa tanjirano pre zime. Vlaga najbolje sacuvana.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

На Агрији сам условно речено решио орање маркира тако шта сам ставио опруге на обе стране буквално маркир ради на опруги штелујем на ланцу дужину,Није маш 100% решење али ради посао нпр кад је равна њива наместим га буквално да пише ако је не равна и ако мало штруцне он на опруги ради и оставли плитак траг.

Znaci izmedju baterija de je fiksno ima teleskopska cev i tu se uvlaci ?

Jel zna neko koliko je hod klipa markera na majevici ?
Menjač je na istom mestu gde je bio do sada.
Kvadratna cev(unutrašnji deo) koja je dimenzija kao i "četvorka" koja prolazi kroz zvonca ,postavljena je na sredini sejalice i desno (gledajući otpozadi).
Parče četvorke je zavareno za cev koja je u sredini ,tako prolazi kroz zvonce od desne baterije .Cev i parče četvorke koja prolazi kroz desnu bateriju su spojeni sa šrafom.Ako treba još neko objačnjenje ,probaću da objasnim

Nazad
Vrh