Pneumatske sejalice za kukuruz

To sam ja sad imao sa plametovim plocama.Malo oboris ivice na plocama turpijom,malo četvrtke i gas.Ploca mora da klamće kada se vratanca stegnu,nju vakum drzi na plastici,četvrtka je pogon i nosac,na njoj mora da ima malo lufta.
Nisam imao problema sa mešačima,maja je u pitanju.

Uvijek sam ploče uzimao kod plameta, nisam imao problem, ko original..... Inače imam i dosta originalnih..... A ove za repicu je uzeto od ovih iz zrenjanina neki Čedo ih pravi, prezime neznam, super odrađeno......

Jedino što sam primjetio, možda vas to zafrkava, a to je tarni prsten, deblji je nego original, i kad sam ga stavio zatvorio vrata, nisam mogao okrenuti točak, vratio stari, koji je još odličan, al eto, htio da i to bude novo...... Moje iskustvo

U Majevici rade ploče, i nekada su "PSI RATA" donosili i prodavali po promotivnim cenama, radili po narudžbini i koješta
Tako da sam ploče plaćao sejanjem i imam baš kojekakvih koje nisam nikad ni koristio
verujem da imam 30 garnitura ploča
Jednom ubacim nove 22 rupe 6mm dekalb se sejao bio jako krupan
Kad neće da okreće mašina??
Ono mešači prave problem
Onda imam i ploče bez mešača
Imam čak i slepih ploča kad sam OČEVE usejavao pa da ne skidam creva i trpam čepove ubacim slepu ploču
Tako da imam i lančanika kojekakvih kombinacija moraš digitronom računati odnose,

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Poz jel netko sejao sa majevicom soju sa pločama 120 x4,5mm ne mogu naci sa 100 rupa pa daj šta daš.

U Majevici rade ploče, i nekada su "PSI RATA" donosili i prodavali po promotivnim cenama, radili po narudžbini i koješta
Tako da sam ploče plaćao sejanjem i imam baš kojekakvih koje nisam nikad ni koristio
verujem da imam 30 garnitura ploča
Jednom ubacim nove 22 rupe 6mm dekalb se sejao bio jako krupan
Kad neće da okreće mašina??
Ono mešači prave problem
Onda imam i ploče bez mešača
Imam čak i slepih ploča kad sam OČEVE usejavao pa da ne skidam creva i trpam čepove ubacim slepu ploču
Tako da imam i lančanika kojekakvih kombinacija moraš digitronom računati odnose,

Ne razumem, zar nije lakse iskljuciti bateriju na onom osiguracu nego stavljati slepu plocu :riba:

A vakuum kad usejavaš očeve ideš 2 reda, naravno da isključiš zvonce ali sa slepim pločama možeš mnogo brze voziti

Luka pošto su ti ploče 27x5mm ili 27x5.5mm? Interesuje te zamena za 18x2.5-3mm nzm tačno koliko su mm ne sejem suncokret. Potpuno nove su.

To smo nekad usluge radili za "VU" mnogo bolje da u spoljne 2 baterije ubaciš slepe a sa srednje 2 seješ!!!!!!
Ideš baš brzo!!

Problem danas sa olt nodet sejalicom. Posejala danas 7 jutara a ostalo semena za jos bar pola jutra,znaci manje bacila od planiranog. Na menjacu je sigurno odabrana dobra kombinacija za gustinu, u svim kutijama je isti nivo semena,nije problem samo u jednoj bateriji. Kucista,reduktori i kardancici nemaju nigde lufta ali nisam ih otvarao. Jedino sto sam primetio da se razglavila cetvrtka na pogonskoj levoj gornjoj kandzastoj spojki ali ima i desna kandzasta spojka koja je sasvim u redu. Kada rukom okrecem tockove na plocama se ne vidi nista,idu ravnomerno sa semenom ali ne znam kako je u radnoj brzini. Ima li neko ideju ?

Ja bi prvo posumljao u veličinu njive pa tek onda u nodetku, posebno ako je sve kao sto si opisao...

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh