Pneumatske sejalice za kukuruz

Na broj 5-8 mislim da su mi skidaci kod nodetke,danas pre neki sat sam njega sejao,a LG do pred mrak je bio krupniji nesto malo,mada nisam dirao skidace.
Uglavnom le25,99 bude najsitnji.

Druze to sa brojevima...retko ko ima original tabelu a cim se pomeri pri novom lepljenju nije to to + potrosenost skidaca a moji su potroseni iduce godine moram skidace i raonike nove.

Neki dan mi ljuskica soje usla pod skidac i pisti kontrola...sve radi a ne radi,na kraju provalim da skida zrno po zrno taj delic i pravi problem.

Ima li neko ovakvu tabelu ali za ploce sa 22, 27 rupa? Fali mi bas ta strana u knjigi.

Ja sam uspeo ove godine iz prve da nastelujem skidace za suncokret na 6 (original brojevi). Doduse le99 je drugacije zrno (krupnije) ove godine za razliku od prethodne tri kako ga sejem. Sumiko je imao slicno zrno tako da nisam pomerao skidace uopste.
A kom broju otprilike idu skidaci za soju jedan red rupa ?

Probaj 15-20,nisam siguran ali mislim da su mi na toliko bili jutros skidaci podeseni kad sam kukuruz sejao,tako su ostali od soje prosle godine,1 red rupe su mi ploce.

Ide biciklica,polako ali sigurno
e9412a44ef7fd57d3797a3d6dd3c64b2.jpg

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Gdje si kupio ove kutije?

N.A ne diraj skidače.Sa novim će biti još gora situacija.Ja sam ih menjao i muke Indijanske da našteluješ kako treba.Vraćam stare skidače nazad da taljigaju još dugo.

Od čega se uopšte potroše ti skidači? Neverovatno mi je da se metal pojede od toga što malo gurne semenku koja se labavo drži na vakuumu.

Verujte da se pojedu!!!!
I naj biše se pojedu oni mali zubići koji su naj važniji!!
A samo u kukuruzu ih koristim za soju ih pomerim skroz napred

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Skoro svaka semenka ga pipne, koliko sezona puta zrna... mozda to i dugo traje

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Moze li neko da mi kaze par reci o sejalici Majevici cetvorednoj pneumatskoj sa plasticnim setvenim aparatom, iskustva vlasnika?

Isao da probam sejalicu predvece, ide super.
Nego me zeza nesto kontrola..
Kad sam poceo raditi super je sljakala, posle nekog vremena pocela da zeza.
Blinkaju lapice i svira na prekide...
Sve radi super seme ide, sta moze biti?

Isao da probam sejalicu predvece, ide super.
Nego me zeza nesto kontrola..
Kad sam poceo raditi super je sljakala, posle nekog vremena pocela da zeza.
Blinkaju lapice i svira na prekide...
Sve radi super seme ide, sta moze biti?

Probaj ispuhati tj. očistiti senzore..zna se na njih naloviti prašine..pa prekidaju.

Zaboravio sam napisati... to sam probao, ocistim, ali posle kraceg vremena opet isto, bukvalno jedan prohod nekih 200m.
Ma da je prasina bila neverovatna...

Vise prasi u setvi nego u pripremi za setvu,jbt predvece ne vidim maltene sejalicu od prasine,jeb... vreme,samo nek proba da se okisa pa nam stoji voda po njivama,ne moze nista umereno,samo extremi,susa ili blato...
Cija je kontrola setve u pitanju ?.

Posle koliko kj se menjaju oni zaptivaci na vratancima na olt psk sejacici?jel se to menja svake sezone?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh