Malo teže staje isto svakog djubriva,ako stane Ruske 3x16 300 kg,Kutine Urea nema šanse više od 210-220 kg.Manjevicu,Nodetka (pneumaseum 2) ima 2 kutije za djubrivo i u svaku staje po 150kg djubriva nebitno kog.Ukupno 300 kg.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Malo teže staje isto svakog djubriva,ako stane Ruske 3x16 300 kg,Kutine Urea nema šanse više od 210-220 kg.Manjevicu,Nodetka (pneumaseum 2) ima 2 kutije za djubrivo i u svaku staje po 150kg djubriva nebitno kog.Ukupno 300 kg.
To je sve isti sablon sejalica, mada mi drugar koji radi u MBV Vrsac rekao da je Sakalak preciznija od Canse a zastupnici su obe. Ja jos nisam krenuo u akciju ali mislim da ce i kod mene pasti odluka na Sakalaku jer koliko sam zapamtio ima opciju iskljucivanja baterija iz kabine a to mi vise znaci nego ista. Za Ozdoken isto znam da je dobra ima je rodjak u Botosu, a moze i G.din @Galetin da napise koju o njojPozdrav kolege, jel može neko od vas da mi kaže svoje mišljenje u vezi turskih sejalica? Kupio bih neku novu i nešto sam najbliži odluci da kupim Sakalak, ali me zanima vaše mišljenje o njoj, pa i o ostalima ( Cansa, Ozduman, Ozdoken,... )
Jesam ja jedne godine sejao,kao sto kaze cetojevic u knap je imas po 5-8 cm sa svake strane od brazde. lepo izgleda kada se poseje,ne poznaju se mnogo tragovi od tocka.Jel sejao neko Nodetkom sa 577 sa normalnim gumama jel ne idu tockovi na red ?
I jedno pitanje vezano za samu sejalicu. Prilikom zetve sam malo zagledao i cini mi se kao da imam mozda i previse odstupanja u rasporedu biljaka na poziciji 2D a na 3C deluje kao da je sve normalno a moguce je i da je neka baterija izbacivala vise semena tj gusci sklop od zadatih 22,5cm. Od cega sve to moze da zavisi, ne znam odakle da pocnem ? Nisam obracao paznju nakon nicanja jer mi je na oko delovao svud ok sklop i nisam uzimao metar da merim. A pokolebao me je da proverim u zetvi jedan drugar kome sam sejao, kaze da mu se cini da mu je kukuruz nesto gusci nego inace.
Kojom brzinom si sejao?Jel sejao neko Nodetkom sa 577 sa normalnim gumama jel ne idu tockovi na red ?
I jedno pitanje vezano za samu sejalicu. Prilikom zetve sam malo zagledao i cini mi se kao da imam mozda i previse odstupanja u rasporedu biljaka na poziciji 2D a na 3C deluje kao da je sve normalno a moguce je i da je neka baterija izbacivala vise semena tj gusci sklop od zadatih 22,5cm. Od cega sve to moze da zavisi, ne znam odakle da pocnem ? Nisam obracao paznju nakon nicanja jer mi je na oko delovao svud ok sklop i nisam uzimao metar da merim. A pokolebao me je da proverim u zetvi jedan drugar kome sam sejao, kaze da mu se cini da mu je kukuruz nesto gusci nego inace.