Pneumatske sejalice za kukuruz

Jednom coveku sejem oko 100kj usluzno oko 25-30kj meni i jos desetak ljudi po 2-3-5kj
Repu nisam sejao godinama imam jos uvek 2 baterije viska imam neku racunicu da pojeftino sejem pa me zovu
Sejem lepo jednako pravo i ljudi su zadovoljni

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Ako svaka cast a dace Bog i da stignete na Cubu:ppozdrav:
Salu na stranu uzimao sam nove ulagace kod ZIVKA U NS tamo uzimam delove prvo rupe nisu na mestu drugo jako los liv, uzimao sam i kod HUDJIKA isto los liv valjda to lije neki indijanac od otpadnog liva ili tako nesto, uzimao sam i za MAJEVICU dok sam bio u firmi i za diskosnu i za raonu direktno u MAJEVICI U BP ista prica brzo se istupe i poderu a kad je navaren uvek bude ostar odozdo
A sta mi je problem izvucem je pre setve pregledam kajis i creva, ako treba skinem i navarim ulagace podmazem kvacila lance i gas, ostalo je podmazano kad je parkiravana.

Sejem oko 200kj/god. sa 4rednom, 2012 god. zamenjeni ulosci ulagaca koji su kupljeni u Zrenjaninu, za 6 sezona zadovoljan koliko se potrosili i sigurno izdrazavaju jos 5-6 sezona (nadam se ne kod mene) Sto se mene tice ne vidim nikakvu racunicu pekljati oko njih za sitne novce.
Ovakve sam ja uloske nasledio, datiraju iz 80-te god. :haha:
attachment.php

Tacno tako Dragane ni necekam da se mnogo potrose lepo skinem oni zamene i da vidis kako nodetka ulaze,jos se nije desilo da nemogu kvalitetno da posejem sa novim ulagacima

I mene zanimaju te sejalice ali izgleda baš niko nema iskustva sa njima... Na oko deluju dobro, ali treba je pogledati posle 3-4-5 godina rada kako izgleda i kako radi...
Moj dalji rodjak kupio je takvu sejalicu sa raonicnim ulagacem i depozitorom za mikro djubrivo. Sejao pored mene prosle godine. Niski setveni aparat. Dosta para mislim da je platio a nista posebno me nije da kazes ocarala na prvi pogled. Dok pak drugi kolega ima takvu sa diskosnim ulagacem i visokim setvenim aparatom,teleskopskom gredom. Seje i repu sa njom,ima kompjuter za nju. Nisam je nesto detaljnije zagledao.

Nada poslednja umire.

Sejem oko 200kj/god. sa 4rednom, 2012 god. zamenjeni ulosci ulagaca koji su kupljeni u Zrenjaninu, za 6 sezona zadovoljan koliko se potrosili i sigurno izdrazavaju jos 5-6 sezona (nadam se ne kod mene) Sto se mene tice ne vidim nikakvu racunicu pekljati oko njih za sitne novce.
Ovakve sam ja uloske nasledio, datiraju iz 80-te god. :haha:
attachment.php

i ja sam ovo radio neki dan......na onima što sam skinuo je bila OLT oznaka, puno kvalitetnije napravljeno nego ovi novi, u oltu sam provjeravao, nemogu se kupiti ulagači, samo komplet raonik.......dosta skupo......najbolja i najjeftinija opcija je zamjena ulagača, pa da se i mjenjaju svake godine.......pa reparirao reduktore, novi kardani, kutije, kanđaste spojke, mjenjač repariran, turbina, još možda dođu i nove gume, te farbanje

Polovna oko 100-150,traze i vise ali ja sam toliko placao,danas bas gledao na oglasima dve grede za sestorednu sejalicu nekoricene pise komad 200e,ima jedna hidro sa sve klipovima,crevima ima i markire cena 300e.neznam jel smem da napisem na kojim oglasima sam video?

ja imam za prodati, pa bi dao za 120€, jedan pitao, jer nikada nisam čuo za cjenu grede, imam još i kopčanje, markire, mjenjač za prodati, neznam koliko bi tražio....

Mislim da je neka cena piramide za koju se prodaju 80e(polovna),za menjac nisam siguran sta je realno ali nov nije ispod sto evra

Piramida ide tako oko 50-100e
Menjac oko 50-100
Greda 100-150e
Vakum turbina komplet
150-200e
Baterija komplet oko 150-200e
Nosac tocka 100-150e
Felna oko 30-50e pase od citroena diana,ami, spacek, gs, sa svih od 15" tri rupe

Nazad
Vrh