Pneumatske sejalice za kukuruz

Pitanje za vlasnike MONOSEM sejalice. Za strane gde uvlaci vazduh ima oni plasticni krugovi 4 razlicite velicine od najmanji do najveci. Pitanje je za kukuruz na koju rupu da ga stavim? :ppozdrav:
Zatvori je.. Za kukuruz i nije potrebno neko stelovanje.. Kad je sitno seme onda moze da se otvori da uvlaci vazduh i hvata po jedno.. Nadam se da me razumes..

Pozdrav! Opet se javljam u vezi gaspardove magice,juce smo menjali neke zupcanike kod nje I lezajeve, sve dobro radi ali imam problem kad izbaci seme u zemlji desava mi se da odjednom izbaci po 4-5zrna pa posle ide jedno zrno pa posle opet izbacuje po 2-3zrna, sto se tice ploce pratio sam sve kako uzima seme sve ide ok ali kad izbaci dole u zemlji desava mi se tako da negde izbacuje po 4-5 zrna na isto mestu e sad glavno pitanje, DALI JE MOGUCE DA SU SE IZLIZALE ONE PLAStIKE sa kojem se izlizuje ploca posto je to potrosnji material ?? Da li je imao neko takvu slicnu situaciju? Isti problem sam imao prosle godine u setvi kukuruza ali nije izbacila po 5 zrna odjednom nego po 2 zrna pa sam pomislio da je od tretiranje semena, e sad sam otvorio novi dzak semena nije tretiran I isto mi se desava, sta treba da uradim ili da menjam one plastike, ploce??

Nisi jedini..bas sam pre ovih praznika gledao kako je gaspardova sejalica sejala i isto je posejala kao sto si ti rekao.A savet ne mogu da ti dam jer je ne posedujem.

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Ako je visoki setveni aparat proveri plasticnu cev kroz koju pada zrno od ploce do zemlje, mozda imas neke prljavstine u njoj pa kad se nakupi par zrna onda sve ispadne. Ja sam imao taj problem prosle godine al se resio sam od sebe, tek kad je nikao kukuruz sam video da je ta jedna baterija zajebavala ali samo dva reda su bila pod greskom posle sve ok...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Nama se to nije dešavalo do sad. A nisu se zalili ni stričevi ni drugar koji imaju iste masine.
Proveri tu cev izmedju diskova sto je mixer spomenuo.

Inace smo mi danas oprali i parkirali masinu, daj Boze da je ne izvlacimo do sledece godine.

13dac3a21ac9fe87f02bc2747e3739f7.jpg

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ako je visoki setveni aparat proveri plasticnu cev kroz koju pada zrno od ploce do zemlje, mozda imas neke prljavstine u njoj pa kad se nakupi par zrna onda sve ispadne. Ja sam imao taj problem prosle godine al se resio sam od sebe, tek kad je nikao kukuruz sam video da je ta jedna baterija zajebavala ali samo dva reda su bila pod greskom posle sve ok...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Kod mene svi redovi tako seju. Zvao sam servisera iz Almexa ja mu rekao kako seje on kaze NE moguce, kaze retko ko se zali da tako izbacuje zrna, ali rekao mi je da ce doci u utorak tamo I da ce uzeti sa sobom one plastike pa cemo to da izmenimo. ALi isti problem sam imao I prosle godine u kukuruzu jako mi gust bio kukuruz nije mi se dopao sklop nikako, rekao mi je serviser da proverim da nisam negde zakacio u blato pa ima ispod blata ali nije do toga,pojedinacno smo iskljucili posebnu svaku bateriju I okrenuli rucno I pada zrno po zrna kad nakon par okretanja odjednoom pada 3 zrna ili 2 sve zavisi ali isti slucaj kod svakih baterija.

- - - - - - - - - -

Nama se to nije dešavalo do sad. A nisu se zalili ni stričevi ni drugar koji imaju iste masine.
Proveri tu cev izmedju diskova sto je mixer spomenuo.

Inace smo mi danas oprali i parkirali masinu, daj Boze da je ne izvlacimo do sledece godine.

13dac3a21ac9fe87f02bc2747e3739f7.jpg

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Takva je isto I moja samo sto je 2011god smo je uzeli iz ALmexa.

Mi smo kukuruz sejali sa dodacima za preciznu setvu i nije bilo problema,dok suncokret hoce nekad po dva da uhvati,ali opet zavisi od semena

Kod mene svi redovi tako seju. Zvao sam servisera iz Almexa ja mu rekao kako seje on kaze NE moguce, kaze retko ko se zali da tako izbacuje zrna, ali rekao mi je da ce doci u utorak tamo I da ce uzeti sa sobom one plastike pa cemo to da izmenimo. ALi isti problem sam imao I prosle godine u kukuruzu jako mi gust bio kukuruz nije mi se dopao sklop nikako, rekao mi je serviser da proverim da nisam negde zakacio u blato pa ima ispod blata ali nije do toga,pojedinacno smo iskljucili posebnu svaku bateriju I okrenuli rucno I pada zrno po zrna kad nakon par okretanja odjednoom pada 3 zrna ili 2 sve zavisi ali isti slucaj kod svakih baterija.

Jel ste gledali kroz prozorčiće dok okrećete točak da li posle čistača ostaje jedno zrno na rupi? Ako su čistači dobro podešeni da na svakoj rupi ostaje jedno zrno onda ne znam kako može da ispadnu dva komada, nema logike... Samo vi proverite čistače...

Jel ste gledali kroz prozorčiće dok okrećete točak da li posle čistača ostaje jedno zrno na rupi? Ako su čistači dobro podešeni da na svakoj rupi ostaje jedno zrno onda ne znam kako može da ispadnu dva komada, nema logike... Samo vi proverite čistače...

Cistace smo stavili na 7 I 8broj da provereno posle cistaca ide samo jedno zrno I kad pada npr ako smo stelovali na 24cm desava se da jedno zrno baci na 24cm razmak pa onda sledecih 24cm po 3-4zrna baca, to nam nije jasno kako.Jedino resenje treba da budu te plastike iz ploce jedino to da se promene ali cisto sumnjam, cistace smo stegnuli malo jace jer se desilo kad smo krenuli sa setvom suncokreta da posle cistaca idu I po 2 zrna zajedno I tad smo stegnuli na 6-7broj I ude sve normalno samo sto ne seje tacno.

Moguce je da negde gubi vakuum, pa seme otpadne. Moguce da su se te plastike dosta istrosile, pa im je vreme za zamenu. Probaj da setvenu plocu namazes farbom i vratis je u kuciste i zaokrenes, i skines. I videces da li je preko cele plastike jednako nanesena farba.

Poslato sa EVA-L09 uz pomoć Tapatoka

I meni to najvise lici na vakum,pregledaj creva il vec kako ide na toj masini :)

Poslato sa FRD-L09 uz pomoć Tapatoka

Nije do vakuma jer na ploci sve ide kako treba samo kad zrna ispadaju napolje ispada po par komada

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh