Pneumatske sejalice za kukuruz

danas dodati valjci ,sutra proba
1_78513725_IMAG0086.jpg
1_106554344_IMAG0087.jpg

Gledao Galetinovu sejalicu u radu. Masina identicna Gaspardu. Dopada mi se koliki kanal za seme pravi i robusnost sejalice. Onaj traktorcic dobro se i snalazi sa onoliko golemom sejalicom.:osmeh:

Juče problem sa jednom baterijom na agriji. Pukao tanjirasti zupcanik u kućištu gde je ploča. Kupljeni novi i namontirano medjutim slabo se uzubljuje u konusni pa prokliza. Opet skinut, probusena druga rupa za civiju bliže i sad se uzubi dobro. Šta očekivati od zupcanika koji košta 100 dinara?

Originalni Majevicini su posejali oko 500kj i potrošili su se onako.... mogli su još da idu. Ali,naručio sam jednog novog i prema njemu oblikovao stare koje sam navario (na nagovor jednog starijeg sejaca) E dur 600 elektrodama. Koliko će trajati nzm ali mislim da ću sledeći put menjati.

danas dodati valjci ,sutra proba
1_78513725_IMAG0086.jpg
1_106554344_IMAG0087.jpg
Ja sam sve to nazad poskidao te gluposti zagrtace, ostavio samo te tockove na kojima se steluje dubina.
Ako ti pljusak uhvati posle tih valjaka presejavanje ti ne gine.
A meni ostaju male kupice koje kad bude pljusak popucaju na vrhu i tuda izbije biljka. Gde je ravno caos

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Na koju širinu redova sijete kukuruz ? Imam traktor sirok 2 metra i moram da mislim o prskanju, kada sam sijao sa posudjenom mehaničkom, nisam mogao u red uci da prskam, gazio je.

Nazad
Vrh