Pneumatske sejalice za kukuruz

Potvrđujem da se na Agroelektronikinoj kontroli setve može na led diodama uočiti tačno propadanje svakog zrna (kukuruza). Za paljenje crvene led je potrebno da par zrna ne propadnu, ali kad jedno zrno ne propadne pa sledeće propadne i tako uokrug, crvena led se ne pali (i zujalica). Ali je zato jako uočljivo kad jednolično treptanje na trenutak izostaje i onda treba kontrolisati tu bateriju.

Što se tiče senzora, nema u njima šta da se pokvari, tj. ili rade ili ne. Ako oni malo rade a malo ne - tu je često problem prašina na senzoru, limčić koji nosi senzore se malo iskrivio i udaljio od setvene ploče (ja npr. otvorim raonik i blago povučem senzor da se nasloni na setvenu ploču), i naravno kontakti na spojnicama kablova. Ja sam na jednoj bateriji zamenio te spojnice sa pojedinačnim spojnicama za svaku žicu koje nema šanse da izgube kontakt.

U fergusonu ne mogu da vidim, postavio sam u nivou instrument table i nema sanse da se vidi, cak sam napravio silt kao kacket pa se ne vidi najjasnije.

Moraš da jedeš dosta belog luka kako bi izoštrio vid. :osmeh: Kod mene stoji skroz gore u ćošku tik ispod krova kabine i sve se vidi.

Ne može da stoji na drugom mestu jer mu smeta svetlost.Ovako je u hladovini a ko gleda non stop u kontrolu kada za to nema potrebe.Povremeno baciš pogled a zvučno obaveštenje ti javlja ako dođe do nekog problema.

To je zato sto si ti dugacak covek, pa sve vidis.
I ja se razmisljam da za iducu sezonu popnem gore,uradim dzekove na upaljac, ovo je montirano u 11h nocu.
I jos jedan savet za kolege koji montiraju da zice pruzaju kad je masina dignuta od zemlje a bakterije u radnom polozaju.

Puklo kat2
kupljena kat 3
mLfD1jjPJNaxLDK-IpA3x_duh1MVl9Rg2RjJTdHOG3u7fnb0EcGPn6VutFu6Ioa-jUDd4EbpNfEWHSuVeHjjExe-DIl9te0LMJ_4p8Ee9EzeJn2vzJpduaVHSAnsWWvbIdMbdatAiVT0VG8y5oYdT_B8T6o6ZTz1RNI1kfZGQyNzcqj1I3_JOBzM1DmhSqtw_oizTzZKNtuZXaGn8_Cm2u5UQ_E7IR7qDYV-AwWu37oM6z5Od_hR0bhcFqJbdN-TkMcUWIhf47F28flyKh89syGnUPq1SXq6pm3OC9CNC3DxtgjGw1YXn3-1VTZ9EiT_ryu31nnCbPOkVVCR6p3ISW5OnqhHxxBNFb9vgEmgwf1IpZBlFZU1Cg01e0zft18WILTE9tEK3OGLbXj5AEMgDZsooD9NYMy243w3b3VkHQLKmT7spaUceUqMFtE9ZW7cN58cbl2mB2a66-GIMvLkQR6FFzPU9CritFo8ph1UMJn9BcFZts32NxXDvqX0bvDq3_Xec7MIo4FEYbbkKocmhp5KB7BU8U19uurSnZY7eIRqTJQwWd0Ywmm_74Pl8acOHWgC9NoeYj0EuW650kHG2_u1CxyECLuMCEI3fjIAefZqcaOEhZJT=w495-h659-no
0tehywOdTWfp2HjjvYH-L-hKFl0W_rouIxmCiXk153ZC1HpvJcGlKpjTt5mcGZ7kHSeLzkzUxJkVy74U6X0Lr78KOgpnblkbRMSYVmkeJzDsZYEV-TWtRcTecE71V7hjf8LM_mFZG6x__WHDjVmhW4AgR9j8l3uQ-zUbsV9hGMkD_FeAexwjXOt_U0QP5kKCWDncXIlXykxe92X2LwYH7qrS_vOpwrS8SoymPTXqgoe4OPfbRQE-2x2ayttoZeXqXGF3LHgCqQPTAU3INpyOvuJzlq5VZgQCXmq5D6vJzf0rhenAE3QeyQoXOvNcxmWmNwVLPedgju-w09MMBikhYh_zdawsy99q4gjKZPer5KfFmALQaqGLGwFjuR2nW8aUtd9lCjcm5ydlSHsr7xZBE0KrUDbJFXaoEdVzf0PeqqmjtlodWSYoP2x18KGg-mfjF5Mbnj-JBND__1hm6-ByIP0moboHM884EJrnC9RSjxwJpipARBjQ6yfsUqWArfZ1N9tA38vrQxeSRpmz871mNxIt7ZGbqf8MEJOz6EOKMEadl-sHYEoKPbFCKMW_QYPgWjrtPEDrva4-lyd8PsimblwE5dJrObUw_iwC-MAWdKa3mwtR=w495-h659-no

To bi trebala vec da bude kat III. Sad pred sezonu sam kupovao topling u Mikronu i kaze Sale da od 100 ks ide kat III.

Za brzinu, najpreciznije pokazuje navigacija na mobilnom telefonu, dovoljna je i neka aplikacija koja ima brzinomer npr. "Compass Level"
A što se tiče Agroelektronike, imam je treću sezonu, i vredi svaku uloženu paru, jedina moja zamerka je da su komponente u njoj mogle biti kvalitenije.

Zna li neko gde mogu naruciti ploce za Majevicu Laru. Znam da moze direktno u Majevici.
Ali da li ima jos negde?
Trebaju mi za suncokret i kukuruz.
I ako možda neko zna cenu?

Zato sto su prosli put zaboravili da posalju paket. A kada su poslali, zaboravili su neke sitnice da posalju.

Nazad
Vrh