Pneumatske sejalice za kukuruz

Ja sam uzeo mali metalni nagazni tockic koji se nalazi izmedju diskova i vidi se na prvoj slici, sejao sam tesku ritsku zemlju, gore suvo, dole bukvalon blato i nije bili nikakvih problema, svako seme na istoj dubini i zatrpanom.. maja ima malo drugaciji princip od ove sejalice, a sto se tice ostataka ispred ima noz i razgrtace koji kada su dobro podeseni sve pomere levo -desno, slikacu ti jednu parcelu kad nikne na kojoj je sigurno bilo 80% capura kukuruza na povrsini, ni jednom nije zagusila, niti se jedan koren nasao na putu disku ili tocku za odrzavanje dubine. Na mom terenu mislim da ne mogu da se porede a prednost dajem ovom tipu, jer imamo sve moguce tipove zemlje

Dali neko moze nesto omajevicinoj Maji da kaze ,ja se moram da menjam moju nodetku pa se razmisljam o kupovini druge sejalice nesto sam razmisljao o Maji ali kod mene niko nema takvu

Sutra sam u staparu 10 hektara
Vidimo se u ataru,zvat cu te

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Maja je sa raonicima i ima mogućnost montiranja diskova ispred raonika...imao sam prilike da sejem sa takvom sejalicom,a parcela posle izgleda kao da je krompir posejan a ne kukuruz...:ppozdrav:

I Kiraji su pisali da su skinuli raonike.
Ovih dana pricao sa covekom koji ima par komada Maja i kaze da je kod njih specificno lose resen disk i da bolje radi bez njega u nasem ataru.

Ja imam maju sa diskovima od 2004god.
Sto se tice setve ona uglavnom zavisi kako je zemljiste spremno.Ako je pretvrdo onda disk hoce da izbacuje komade zemlje.Gde ima puno biljnih ostataka tu je mama zato sto nema guranja biljnih ostataka ispred raonika i tonjenja brazde kako mi kazemo.Sve u svemu po meni neka srednje-niza klasa sejalice

Kis mislim da si dobio odgovor u predhodnim postovima, ali evo da probam da pojasnim. To je klasican Nodet sistem sa raonim ulagacima na koji su iz ne znam kog razloga dodali diskove i one tockice koji su po meni dosta lose reseni. Diskosni sistem se dosta razlikuje od ovog sto majevica ima i on je uglavnom sa visokim setvenim aparatom. Po meni jedina prednost majevice spram klasicnog nodeta je u tezini baterije, a ostalo nista.

Kis mislim da si dobio odgovor u predhodnim postovima, ali evo da probam da pojasnim. To je klasican Nodet sistem sa raonim ulagacima na koji su iz ne znam kog razloga dodali diskove i one tockice koji su po meni dosta lose reseni. Diskosni sistem se dosta razlikuje od ovog sto majevica ima i on je uglavnom sa visokim setvenim aparatom. Po meni jedina prednost majevice spram klasicnog nodeta je u tezini baterije, a ostalo nista.

Majevica je alfa i omega spram nodet/olt/agria...preciznija,sveobuhvatno konstrukcijski jaca masina,manje podlozna kvarovima,jednostavna,o tezini da i ne pisem...tu je i jedina prednost nodeta-moze svaki traktor da je nosi bez vece muke.

Majevica sa tim sistemom diskova koji su oni napravili meni se ne svidja resenje. Sejali smo repu sa njom jer je raonicna gusila nam. Diskosna maja bolje razgrce ostatke ali posto je plitko bilo pripremljeno diskovi su vadili mokru zemlju. Drugi dan smo diskove podigli maksimalno i onda je islo bolje. Sve u svemu promasaj od sejalice sa tim sistemom.

Galetin zovi, da dodjem da vidim kako to radi.

Majevica vs Agria/Nodet -> bolje odrzava dubinu, ujednacen pritisak, kada naidje na grudvu nece poskociti i ostaviti seme na povrsini. Kada nema brloga Maja sa raonikom je za moje shvatanje setve jedno od najboljih resenja.

Kako moze biti preciznija majevica od klasicne nodetke kad je setveni aparat potpuno isti, iste ploce. Prednost je mozda sto je jednostavnije odrzavanje jer nema caura, kardancica itd. Znam ih nekoliko koji se zale na te tockice kod maje da ako ima ostataka d kukuruza hoce da zagusi izmedju njega i diska. Po meni to nije nista bolje sto su dodali te diskove jer je nodetka klasicna do sad posejala bez greske ko zna koliko. Nodetka trazi da je lepo spremno i ona ce posejati odlicno.

Ja imam maju sa diskovima vec 10 god.Nikad mi nije zagusila na diskovima a sejao sam svasta.Jedini problem kada je vlazno i tvrdo pa diskovi vade mokru zemlju.U selu ima svakakvih sejalica i od nikog nisam cuo da je necija precizna.Preciznost ide sa brzinom i kako je spremljena njiva,znate to i sami. I ko ima kakvu sejalicu kuci naravno da ce je hvaliti.Gledam na fb da ljudi seju i preko 10km

meni je muka vise od nodetke sejalice nekazem da neseje ali ako je tvrdo nece u zemlju .drugo stara je zazoa na sve strane ja necu vise da je remontujem i da ulazem u nju pa reko resio da kupim drugu pa nezna kakve su maje svidja mi se sto je teza sto nema tih zupcanika caura kardana ,jednostavno su stavili lanac i vozi e sad dal je to dobar sistem ili ne neznam a kontam cim je teza nije tako nezna kao nodetka .diskovi mi se svidjaju jer te bolje odrzavaju dubinu setve ujednacenija je setva .

Nazad
Vrh