Pneumatske sejalice za kukuruz

drugar danas doterao sejalicu,RAU maxem6

28iz0vd.jpg
[/IMG]
33u2vkn.jpg
[/IMG]
ohlft3.jpg
[/IMG]
igc68i.jpg
[/IMG]
63yhjk.jpg
[/IMG]

Ćiro prijatelju reci iskreno koliko si je platio?

Pa mislite da sam ja tu da bi vas lagao... Placena je 2600e sa plocama za kukuruz + peta baterija...

Meni su hidro markiri i ta peta baterija samo isle na stetu ali sad kad razmislim mozda cu soju da sejem na 50cm,jel i imam ponude da radim usluzno na 50cm sa 5 baterija...

A ti hidro markiri su mi samo dizali cenu,jbg prodavac kaze oni se prodaju zasebno za 300-400e po oglasima... :sjasi:

Uz ovu sejalicu deluje d asam dobio neke ploce sa 18 rupa koje mi deluju da su razbusivane busilicom!!!!

Kao da je rupa prosirivana da li je to moguce??? Ali sve mi se cini da jeste... Da li to znaci da cu morati da menjam i te ploce za Kukuruz sto sam dobio uz nju???

Imaju 18 rupa i ko da su rupe prosirivane....

Koje ploce da kupim za Suncokret??? Koliko rupa i koja velicina rupe????

Ciro, pa da li si ti ozenjen? :haha:
Za suncokret 20+ rupa 2,5mm - po meni. Moze 22, 24, ali da nisu mnogo velike rupe (suncokret je lagan, pa moze da dize seme i s 2 ili 2,5 mm rupom)

Uz ovu sejalicu deluje d asam dobio neke ploce sa 18 rupa koje mi deluju da su razbusivane busilicom!!!!

Kao da je rupa prosirivana da li je to moguce??? Ali sve mi se cini da jeste... Da li to znaci da cu morati da menjam i te ploce za Kukuruz sto sam dobio uz nju???

Imaju 18 rupa i ko da su rupe prosirivane....

Koje ploce da kupim za Suncokret??? Koliko rupa i koja velicina rupe????

QScan02142015_225311.jpg

Znaci nesmeta sto su prosirivane... Vec sam se zabrinuo da moram druge ploce kupiti...

MA ozenjen sam ja i znam ja sta su rupe ali ove rupe na plocama me j..u... :haha:

- - - - - - - - - -

Da li ima negde da se kupi knjiga za tu sejalicu zato sto sam uz nju dobio samo jedan papir na kom pise samo za Kukuruz raspored.. Za Soju i Suncokret nista...

Hteo bi da kupim orginal knjigu ako negde ima da se nadje....

Ciro, pa da li si ti ozenjen? :haha:
Za suncokret 20+ rupa 2,5mm - po meni. Moze 22, 24, ali da nisu mnogo velike rupe (suncokret je lagan, pa moze da dize seme i s 2 ili 2,5 mm rupom)

suncokret sam sijao sa 18 rupa promjera 3,5mm.......i kada je sitnije sjeme, skidači trebaju biti skoro do kraja. jer hvata po 2-3 zrna, pa mislim da za suncokret je max 3,5mm rupa, možda čak ići na 3mm......

kukuruz sa 22 rupe promjera 5,5mm sam uvijek sijao i tako večina radi, uz sijačicu sam dobio 27 rupa i 5,5mm........možda bi ta sa 27 rupa bila bolja, jer se razmak može bolje uštimati, jer je raspon od 10,5 do 24,5cm, i nevjerujem da itko više sije kukuruz preko 24,5cm........dok sa 22 rupe je nemoguće dobiti neke razmake od 19-23cm, koji se i najviše koriste.......a neznači mi ništa što mogu napraviti razmak od 30cm, kada nikada neću na toliko sijati......

danas nisam mogao do šida, pa ću vjerojatno za mjesec dana, jučer i danas ujutro sam prihranjivao ječam......i kupiti ću si sve nove ploče, od koja je najbolje uzimati, tko pravi najkvalitetnije????

Odeš nedeljom na najlon u novi sad i kupiš šta oćeš danas bila trojica sa dijelovima za psk ili odeš u ekopan nedaleko od najlona to možeš svaki dan

Nazad
Vrh