Pneumatske sejalice za kukuruz

Znači ipak Sola. Nek dobro služi i zaradi veću. Oće moći to Kejs da nosi izgleda masivno?
Hvala,hvala...Evo slika digao je Case u dvorištu doduše hladno je i ulje a i sejalica je prazna,ali digao je na 900 o/min. motora,bez problema,a sad dalje ćemo videti.:ppozdrav:

dsci2426.jpg

- - - - - - - - - -

Cestitam.Koliko E?
Hvala...Cena je 21 sa PDV.:ppozdrav:

Lepo, lepo. Sad odma u njivu, da kreće da se odplaćuje. Tek sad vidim da ona nema kutije za veštak, nego su ono depozitori za insekticid.

Uzgled ko je uvoznik Sole za Srbiju?

Kris cestitam na ponovi.

Nego komsija danas isterao sejalicu da je opere i pricamo ... Kaze mi da godinama namaze tanko preko zaptivnih prstenova mast,kaze ne lepi prasinu,ploce bolje dihtuju i sporije se trose.

крис80
Колик је максимална брзина сетве са овом сејалицом?

Nisam Kris80, ali ću pokušati da dam odgovor. Brzina setve je kao i kod ostalih sejalica za širokoredne kulture koja radi sa pod pritiskom, a to znači 8 do 9 km na čas. Može i brže samo se ne postiže prvilan raspored zrna u redu.

Питање сам поставио јер са на ју тјубу гледао ове нове амазоне сејалице које иду у сејању брзином од око 15км/ч, па рекох да питам, пошто је ово новија технологија, да не иде и ова случајно том брзином приликом сејања. Хвала вам у сваком случају на одговору...

Tu je sasvim drugačiji setveni aparat (centralni) kopija IH Cyclo planter (već par puta sam pisao da ništa nije novo nego samo prepravljeno i unapredjeno) i bile su revolucionarne po tome što je brzina kretanja sejalice bila oko 15 km/h. Nakon dugo godina firma Amazone je napravila takvu sejalicu i ona radi sa nad pritiskom i ima centralni bubanj na koji se lepi seme i na jednom delu bubnja se ubacuje u sprovodne cevi i pod pritiskom potiskuje kroz njih.Mnogi su ovde spominjali izraz "upucava" seme, e pa jedna od tih mašina je i ova (ima ih još na tržištu ali niste to tražili nego Amazone.Naziv ove sejalice je EDX 4500 ili 6000 - 2c u zavisnosti od radne širine.
Ograničavajuća brzina kod sejalica koje rade sa podpritiskom je to što seme pada slobodnim padom.
IH Cyclo planter je proizvedena krajem 70-tih godina prošlog veka.
Neki proizvodjači koji ovde nisu navedeni a imaju sejalicu za širokoredne kulture koja radi sa nad pritpritiskom su ponosni jer je brzina kojom se zrno kreće kroz sprovodnu cev oko 53 km/h
Amazone:
screenshot3.jpg

IH Cyclo planter:
screenshot2.jpg
screenshot1.jpg

Učeniji ljudi sa foruma će Vam to stručnije i obimnije objasniti.

Poslednja izmena:
Od timacagra, jeli? Pa nešto mi je mnogo malo tij 12-13 kg/kj?

Jesi je uterao u njivu, kakvi su utisci?

Da od Timacagra je.Tako i piše na džakovima 20-25 kg/ha.Nisam još uterao u njivu poslepodne su mi došli momci serviseri i trebalo bi nekako izbaždariti i Force da ide 5 kg/ha,samo mi se to baš i neradi.

Evo ovo ćemo bacati u redove prilikom setve.

dsci2429.jpg

dsci2439.jpg

dsci2444.jpg

Kris Kod nas je torpedo nosio gaspardo 6br sa svim depozitorima,a rus 1025 gaspardo 12br,a u St.Pazovi 2 lamborginija105 ks 12 br gaspardo nosi vec godinama.Tvoj kejs ce je nositi bez brige

Cije su bolje setvene ploce,metalorad(10e komad) ili plamet(800din komad)?
Mozda postoji jos neka solucija?

Komsija mi je kupio sejalicu agria polovnu i nije imala markire, sada je kupio nove markire i namontirao. I sada ni ja ni on ne znamo na koliko se ste steluju markiri? Evo ovako najprostije ako neko zna. Na beton kada pustim sejalicu da para, koliko treba da bude od prve brazde (crte na betonu sto je raonik parao) do markira (crte na betonu sto je parao markir) Vucice je IMT 539? Ja nemam sejalicu inace bih ja izmerio kod mene. :ppozdrav:

Koliko redi je sejalica u pitanju i na koji razmak je međuredno odstojanje baterija i gde hoćeš markir da ti ide na točak ili na sredinu traktora?

Cetiri reda je sejalica. sejace kukuruz, znaci na 70 razmak izmedju brazda. Mislite, jedan da ocrtava, a ovaj drugi kada se nedigne da ide po tragu traktora? Ako na isto mislimo onda po tragu traktora da ide.

Možeš da vataš pravac i na sredinu traktora i na točak.Ako hoćeš na točak da voziš moraš da znaš i podatak razmaka prednjih točkova.

Meni su kao rekli da kada pustimo sejalicu na beton da pra kada prva brazda i markir para i da izmedju te dve crte sto su proparali treba da ima 105cm?

Nazad
Vrh