Pneumatske sejalice za kukuruz

Danas pazario creva za nodet sejalicu fi37 u Ekopanu. Ako nekome treba video sam da ima i fi47.
img5396.jpg

Becerica ne podnosi jako ofarbano seme o tome vodi racuna pogotovo ako je farbano Furadanom,hoce da nakupi u tocirima ploce i da preskace,oseti krupno i sitno seme,duguljasto,pljosnato dosta precizna ali i osetljia na sve i svasta.Prekontrolisi prirubnice na kojima su ploce prirubnica se nosi na dve caure kad se one pojedu ploca nije u centru i tad lomi seme.Jednostavno u setvi je treba cesce kontrolisati.Obicno je ljudi i prodaju jer nemaju zivaca a i ne znaju oko njie po meni jedna od preciznijih sejacica od tih da kazem starijih modela.

Becerica ne podnosi jako ofarbano seme o tome vodi racuna pogotovo ako je farbano Furadanom,hoce da nakupi u tocirima ploce i da preskace,oseti krupno i sitno seme,duguljasto,pljosnato dosta precizna ali i osetljia na sve i svasta.Prekontrolisi prirubnice na kojima su ploce prirubnica se nosi na dve caure kad se one pojedu ploca nije u centru i tad lomi seme.Jednostavno u setvi je treba cesce kontrolisati.Obicno je ljudi i prodaju jer nemaju zivaca a i ne znaju oko njie po meni jedna od preciznijih sejacica od tih da kazem starijih modela.

Sto je osetljiva na krupno i sitno seme ? I kako da prekontrolisem te prirubnice ?

Ne znam da li ce pocerina i koristiti neko sredstvo za tretiranje semena sirka koji planira da seje ali to sto si rekao se desava ako se seme kukuruza koje je tretirano nije dobro osusilo, ja godinama seme tretiram dan ranije i ostavim da se osusi i nemam nikakvih problema sa zapusavanjem rupa na ploci.

Moras odvrnuti sraf koji drzi ulagac(kljuc 19)podignes sejacicu na poluge traktora i bukvalno ulagac ostaje na prednjem nosacu,zatim imas jednu aluminijumsku deklu kao tanjir koju drze tri srafa m8 njih odvrnes ne skroz i tu deklu kucnes napred da izadje iz svog lezista zatim je skines,tu je ploca koja se takodje drzi na tri srafa i njih popustis zakrenes plocu i vadis je napolje(tad prekontrolises luft prirubnice)PAZI! kako ti stoji izbacivac semena tako ga isto vrati i vodi racuna da nesto ne polomis ili zalomis neki sraf.

pocerina Nije komplikovano samo treba dosta vise vremena nego kod olt sejalice.. Clan grunt je sve u pravu sto je rekao.. Dosta precizna sejalica ali jako osetljiva sa sve i svasta.. Moja stoji kuci vec par godina je ne koristim, pre nije bilo problema kad su zrna kukuruza bila krupnija ali kako sam presao na AS hibride bilo je malo loma a po nekad je i bacala vise od jednog zrna.. Necu je prodavati jer mozda se nekad odlucim da sejem repu pa cisto iz tog razloga nek bude i dalje u supi..

Kod mene su aluminiske ali nisam mogao nigdje vise naci takve cak sam trazio i u austriji i nisam uspio naci pa sam uzeo plasticne da imam u rezervi.

Nazad
Vrh