Pneumatske sejalice za kukuruz

Evo možda će nekom trebati:
screenshot2.jpg

Pocerona
Ako prasis seme u domacoj radinosti posle prasenja obavezno u mesalicu ili dzak ubaci i saku dve psenicnog brasna da napravi fini film oko zrna da nebi zaglavljivalo u konusnoj rupi. Naravno prethodno da se osusi seme. Ako seme ne zaprasujes nema brze i preciznije sejalice od bekerice.

Brzo treba mi pomoc!Noseca greda na sejalici mi je bila iskrivljena.Posle bezuspesnog ispravljanja,majstor je iseko iskrivljen i udubljen deo i zavario ostala dva ispravna.Pitanje glasi:da li ce taj deo sto je varen da izdrzi?Ili da ojacam jos taj deo ili da kupim drugu ispravnu gredu?

Ja bih lepo kupio drugu gredu, i ne razmisljas. Jos ako imas dosta da sejes.... Sta ces da radis ako ti ne daj boze pukne u sred sezone? Da varis ponovo?

Brzo treba mi pomoc!Noseca greda na sejalici mi je bila iskrivljena.Posle bezuspesnog ispravljanja,majstor je iseko iskrivljen i udubljen deo i zavario ostala dva ispravna.Pitanje glasi:da li ce taj deo sto je varen da izdrzi?Ili da ojacam jos taj deo ili da kupim drugu ispravnu gredu?
Covek iz sela imao isti problem kao i ti i na isti nacin popravio. Od tada je proslo vec 20 godina, masina jos uvek seje i nema nikakav problem sa gredom.

mislim da sam cuo da milenko loncarski iz curuga ima neku motalicu za grede - pitaj curuzane

Mi smo širili sa 4 na 6 redi pre jedno 15 godina, na postojeću gredu su navarena dva parčeta, nikada nije bilo problema, u pitanju je OLT sejalica.

Da li je neko istrazivao, eksperimentisao sa ubacivanjem vestaka sejalicom prilikom setve, u odnosu na klasicno rasturanje rasipacem , pa kultiviranje?
Sta se bolje pokazalo?

Znači ipak Sola. Nek dobro služi i zaradi veću. Oće moći to Kejs da nosi izgleda masivno?

Nazad
Vrh