Pneumatske sejalice za kukuruz

Danas u Ekopanu kupljene jednoredne ploce za soju za Nodet sejalicu 96*4mm.
035.jpg

Frenki probaj ih obavezno pre setve kako će da drži seme sa balkanom ili nekom krupnom sortom semena pošto je dosta tesno (mali razmak) rupa od rupe.

Imam ploce sa 72 rupe a ovo sam uzeo da nebi morao menjati lancanik sa 16 zuba. Ako bude problema sa krupnom sojom onda cu sejati sa plocama od 72 rupe, mada ja seme balkan uopste nesejem.

Frenki probaj ih obavezno pre setve kako će da drži seme sa balkanom ili nekom krupnom sortom semena pošto je dosta tesno (mali razmak) rupa od rupe.

Takve iste ploče imam,prošle godine sam ih uzeo,doduše u agriji,te Vukašinovićeve mi se nesviđaju,uzeo sam ih kad sam video da je klijavost soje lošija,a seme sitnije! Može držati seme bez problema-doduše ja sejem na 1000 obrtaja kardana,pa na leru nema šanse da spusti zrno,ALI AKO JE KRUPNO ZRNO BIĆE PRAZNIH RUPA,jer nemože toliko krupnih zrna stati u red

Raspitivao sa za raonike za maju sa diskovima orginal khun-noodet pl 2 45€ komad,odustao i kupio u majevici za mislim 750din:haha:po komadu.Orginal kuhnovi ima dve vrste duboki(kukuruz,suncokret) i kratki(repa)a u majevici samo kratki,kao unirvezalni

Nazad
Vrh