Dolazi,poslao sam ti broj na PP pa ga pitaj gde stoji.Deda Ziki nije trebala sestoredna sejalica pa je mogao da pravi ajnfor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dolazi,poslao sam ti broj na PP pa ga pitaj gde stoji.Deda Ziki nije trebala sestoredna sejalica pa je mogao da pravi ajnfor
Deda Ziki nije trebala sestoredna sejalica pa je mogao da pravi ajnfor
Jel to jedan red rupa? I ja trebam kupiti ploce za soju sa jednim redom, razmak redova 70cm.Uzmi od 100 rupa
Pa pazi sa tim pločama od 84 rupe sejalica će ti biti maksimalno ubrzana da bi imao dovoljan sklop i ako je kojim slučajem klijavost semena manja ti ne možeš gušćim sklopom nadomestiti,zatim manja ti je radna brzina....a i više se haba sejalica jer brže se okreću ploče,više trpe zubčanici i dr.Hteo sam 84 rupa tu je naj manji razmak 3,3cm. ove od 100 naj manji 2,9cm, samo da nije problem promer rupe od 4,5mm?
Ako budes uzeo ploce sa dva reda rupa te brisace (ja ih zovem skidace) nediraj,ja sejem sa dva reda rupa i ide odlicno.Ako bi digao skidace onda ces posejati mnogo vise semena i samo bacas seme sojeTreba u ponedeljak da idem po ,,agriju,,pa me zanima koje ploce za soju da uzmem,dal od 72 ili 120 ,da neskidam brsace,posto se nerazumem u sejalice ,negde sam procitao da se skidaju brisaci ,sta bi mi preporucili posto sam oko sejalica duduk.
problem kod ploca sa 100 rupa je sto su rupe preblizu jedna drugoj pa ako je soja krupnija ne moze svaka rupa da uhvati seme!ja sam imao takve pa sam ih menjao za 72 rupe....Uzmi od 100 rupa
[h=2]ekopan[/h]i meni bi trebao broj od Zivka ako je moguce , unapred hvala
Pa pazi sa tim pločama od 84 rupe sejalica će ti biti maksimalno ubrzana da bi imao dovoljan sklop i ako je kojim slučajem klijavost semena manja ti ne možeš gušćim sklopom nadomestiti,zatim manja ti je radna brzina....a i više se haba sejalica jer brže se okreću ploče,više trpe zubčanici i dr.
Prednost ploče sa manje rupa je malo lepši(pravilniji) raspored redu.