Pneumatske sejalice za kukuruz

Treba u ponedeljak da idem po ,,agriju,,pa me zanima koje ploce za soju da uzmem,dal od 72 ili 120 ,da neskidam brsace,posto se nerazumem u sejalice ,negde sam procitao da se skidaju brisaci ,sta bi mi preporucili posto sam oko sejalica duduk.

Hteo sam 84 rupa tu je naj manji razmak 3,3cm. ove od 100 naj manji 2,9cm, samo da nije problem promer rupe od 4,5mm?
Pa pazi sa tim pločama od 84 rupe sejalica će ti biti maksimalno ubrzana da bi imao dovoljan sklop i ako je kojim slučajem klijavost semena manja ti ne možeš gušćim sklopom nadomestiti,zatim manja ti je radna brzina....a i više se haba sejalica jer brže se okreću ploče,više trpe zubčanici i dr.
Prednost ploče sa manje rupa je malo lepši(pravilniji) raspored redu.

Sa 3,3cm moze da iseje preko 420.000 zrnadi/ha. to je knap za srednje stasne sorte, bolji je izbor 100 rupa, videcu jos sta cu i kako cu.

Ko prodaje kvalitetne ploce za olt-PSK?

Treba u ponedeljak da idem po ,,agriju,,pa me zanima koje ploce za soju da uzmem,dal od 72 ili 120 ,da neskidam brsace,posto se nerazumem u sejalice ,negde sam procitao da se skidaju brisaci ,sta bi mi preporucili posto sam oko sejalica duduk.
Ako budes uzeo ploce sa dva reda rupa te brisace (ja ih zovem skidace) nediraj,ja sejem sa dva reda rupa i ide odlicno.Ako bi digao skidace onda ces posejati mnogo vise semena i samo bacas seme soje

Pa pazi sa tim pločama od 84 rupe sejalica će ti biti maksimalno ubrzana da bi imao dovoljan sklop i ako je kojim slučajem klijavost semena manja ti ne možeš gušćim sklopom nadomestiti,zatim manja ti je radna brzina....a i više se haba sejalica jer brže se okreću ploče,više trpe zubčanici i dr.
Prednost ploče sa manje rupa je malo lepši(pravilniji) raspored redu.

Ако можете да ми мало појасните ''максимално убрзану сејалицу'', ''хабање сејалице јер се брже окрећу плоче''?

Kad se seje na većim prenosnim odnosima,npr kod nodetke B3,pa se sve vrti najbrže moguće,pa ako imate tešku nogu kao ja,pa se seje i 12km/h (ako dolazi kiša),onda je to po meni smrt za sejalicu

Можда баш не знам најбоље, али зар није сејалица конструисана и предвиђена за тај преносни однос? Иначе, слажем се да радна брзина за сетву не би требала да буде 12 км/час.

Pa jeste konstruisana za te prenose al kao što sam rekao više se haba,naravno neće ona crći za sezonu ili dve ...
i traktor je konstruisan da ore pa nije isto 20 i 30 cm dubine ili peskulju il ritčinu

Nazad
Vrh