Pneumatske sejalice za kukuruz

Evo slike pa neka svako vidi koja je masa sa kutijama ili bez:
gaspardo.jpg

Donja kucista cu raditi sl.sezone.
Nisam kupio, na jednom gornjem kicistu sam menjao caure I bas tesko ulazi morao sam malo I turpijati ivice, a ona budza lako ulazi I okrece se u cauri.

Ovu necu prodavati sva je dobra u fabrickom stanju bez lufta, ali ako naleti neka druga bice trgovine....jbg zaradim s njom, zaradim na njoj. :osmeh:

Gaspardo MT šest redova 1390 kg.

Ta sejalica nije namenjena da se mnogo podmazuje iz gore navedenih razloga i zato se koriste sinterovane čaure (koje to odavno nisu jer su postali proizvod male privrede).Prave sinterovane čaure za ove sejalice su nabavljane u Gornjem Milanovcu samo ne znam da li još tamo ima proizvodnje tih čaura.Kombinacija sa plastičnim zupčanicima je isto da bi se izbeglo podmazivanje i nakupljanje prašine, ali i to više nije kako je bilo jer ono što vidim po vašarima i prodavnicama ne liči na zupčanike i ne znam po kojem su modulu radjeni?

MT ima toliko kg sa depozitorima za djubrivo a mozda i sa depozitorima za instekticid. Moja MT ima oko 1000kg, bas cu sutra pogledati.

Dami neko ima onu semu od cetvororedne pneumatske sejalice Olt, semu na kojem rastojanji ide koliko biljaka po Jutru?

jel zna neko da mi objasni cemu sluzi ova crna okrugla plastika na monosem sejalici
sejalica.jpg

Ispravan odgovor na postavljeno pitanje da se nešto šteluje.Šteluje se podpritisak u zavisnosti od veličine i mase semena.Na tom točkiću postoji brojevi od 0-4.Nula je zatvorena rupa, a 4 je najveća rupa.Kako se podešava sejalica? Što je seme krupnije i teže ide se ka nižem broju, tako da za kukuruz koji je krupniji se koristi 0 ili 1. Za sitno seme kukuruza 1 ili 2. Za soju se koristi isti id 0 do 2.Znači što je seme manje i lakše ide se ka većim brojevima.Ovakav način podešavanja se koristio na starijim sejalicama Monosem, a kod novijih je nešto drugačiji.
Možda sam pogodio, a možda i nisam, proceniće neki članovi koji su stručniji od mene.Prihvatam kritiku ako sam pogrešio!

Ako se ne podesi za odgovarajuću težinu i veličinu zrna neće biti pravilan raspored zrna u redu (ili će biti praznih mesta ili udvojenih zrna. Mislim da se ne podešava teško i da bi ga trebalo koristiti. Možda se javi još stručnjaka koji će Vam ovo bolje objasniti jer ipak ja slabo poznajem materiju.

Ja sam posedovao takvu sejalicu,nosila je ocnaku "pnu",postojala je nalepnica iznad na kojoj je pisalo mais 0 or 1.Sto zanaci da je gosp.panonstib u pravu

Hteo bih da pretresem ovaj deo od maje, mazalica sto sam zaokruzio mi se okrece tj kuciste hoce da se okrece sa osovinom ne samo osovina u lezaju. Pretpostavljam da ima iglicasti lezaj. Inace pogon je na jedan tocak, nesmeta ali kada se seje na neravnom terenu hoce da proklizava tocak. Pa molim ako imate neke savete da mi predlozite jer prvi put cu da servisiram taj deo. Planiram nove lance ovi su mi se isteglili.

Nazad
Vrh