Pneumatske sejalice za kukuruz

da li neko ima podatak koliko je teska monosem sejalica sa plasticnim kutijama i debelom gredom 4 reda bez gutija za djubre i monosem 4 reda koja ima dve grede bez kutija za djubre. hvala

Ne treba, danas sam isao po delove za moju pa sam video to resenje, izgleda mi korisno, a nisam video da je neko kacio slike tog resenja.
Ako ti nije tesko okaci slike zbog ostalih kolega da vide.

Ja sam danas kupovao delove za moju 4 skidaca zrna, 4 plasticna zupcanika gore u "pesnici", 8 velikih platni I 8 malih za fino stelovanje, 4 male caurice u pesnici, 4 nalepnice za polozaj skidaca zrna, 4 nalepnice za dubinu nagaznih tockova.
Sve to placeno 2600din.
Jos mi rece covek da te male caurice potopim u ulje pre montaze kaze da su porozne I upiju ulje, pa duze traju. Inace su I sad malo masne.

Livac je tih mazalica naugrađivao gde god se okreće bilo šta samo što se to loše pokazalo na pojedinim mestima tako da ih nemažem zbog prašine koja ulazi i onda smanjuje radni vek pojedinim delovima.

Da li neko zna koliko je teska Gaspardo sejalica, setoredna, pneumatska....

Gaspardo MT šest redova 1390 kg.

Ta sejalica nije namenjena da se mnogo podmazuje iz gore navedenih razloga i zato se koriste sinterovane čaure (koje to odavno nisu jer su postali proizvod male privrede).Prave sinterovane čaure za ove sejalice su nabavljane u Gornjem Milanovcu samo ne znam da li još tamo ima proizvodnje tih čaura.Kombinacija sa plastičnim zupčanicima je isto da bi se izbeglo podmazivanje i nakupljanje prašine, ali i to više nije kako je bilo jer ono što vidim po vašarima i prodavnicama ne liči na zupčanike i ne znam po kojem su modulu radjeni?

Dragane na kardančićima i sa jedne i sa druge strane na ulazima je ugrađena mazalica koja podmazuje grafitne čaure i kad sam podmazivao svake godine sam morao da ih menjam pa čak i onaj konusni zupčanik u setvenom kućištu pošto se pojede osovinica i dobije lufta a sad troduplo duže traje bez podmazivanja.

Ja sam ih mazao redovno na tim mestima.Gornje jajasto svaki dan po jednom mazalicu druknem a donje odprilike na 3 dana jer kad mazem cesce probije uzasno mnogo na plocu.
Dok sam imao 4-ro rednu isto sam tako radio i nije bilo problema sa caurama.

Znaci da nista ne diram, kad rasklopim stavim novu mast I cao.
@Panonstib kakve su to caure?

Sve čaure na toj sejalici koje se nalaze oko pogona setvenog aparata i menjača su sinterovane čaure koje više ni ne liče na taj materijal nego ih proizvode privatnici od nekog materijala koji nije ni približan originalu.

Tu neće da uđe prašina pošto su kućišta zatvorena mada nema potrebe ni tu nešto puno mazati, kad rasklapaš radi remonta staviš masti i posle na početku sezone namažeš jednom i nema problema, sam si rekao da posle izbija mast pored osovinica ploče kad se redovno maže a tu već hoće da bude prašine pa nalepi i onda šmirglanje.

Nazad
Vrh