Pneumatske sejalice za kukuruz

OLT,Nodet jer ima u necemu razlika.Tj.hocu da dokupim dve baterije pa da napravim sestorednu.Pitam za svaki slucaj da se ne z.....m jer imam oltovu sejalicu.Ubedjen sam da nema razlike mada ko bolje poznaje neka me demantuje.

dscn3024.jpg
dscn3025.jpg
dscn3026.jpg
dscn3027.jpg
dscn3028.jpg
Stigla Lara. Zelim da se zahvalim svim clanovima koji su mi pomogli savetima da se odlucim dali da kupim neku polovnu stranu ili ovu nasu novu. Nadam se da ce sluziti nameni.

Uh, onda ih radije ostavim sebi :) Moram jos samo vidit sa Agriom dal mi mogu dostavit kutije u Novo Miloševo jer ću ić idući tjedan kod Žeravice-Bosch. Dali ima povišenih kutija za te pare, treba mi 6 komada ? Moze neki link ili kontakt.

Tnx

@ SteveO I ja trazim povisene kutije, ali to za sada izgleda jos niko ne pravi ovde kod nas, koga god sam pitao, kazu ne rade to, jedino sam vidjao da stignu sejalice iz "uvoza" sa povisenim kutijama.

Ima Agria povecane plasticne, mislim da je rekao da su 25-27 litara ali se mora mjenjat i skala skupa sa kutijom, kazu tamo da idu original na OLT sijačicu al se mora nova skala kupit sa kutijom koja je 10Eura po komadu. Onda to dodje na negdje 30ak Eura po tijelu. Jedino da pitamo u Agrii da nam naprave neku malo bolju cijenu za kutije i skale, ja bi uzeo 6 komada kutija i tih skala pa ako bi mogli negdi da pokupim usput kad budem isao u Novo Miloševo. Kod nas prave povišene u OLTu ali i koštaju oko 60 Eura sa poklopcem. Ipak je to druga kvaliteta, ove Agria mi djeluju malo slabo na šarkama i na gumi od zatvaraca, imam osjecaj da bi te nitne brzo mogle otpast.

Jaroslave o nodetu netreba diskutovati, on je odličan a olt je oma iza nje po kvalitetu i sličnosti u finalnom delu obrade tako da nebi trebalo da bude problema i ako nabaciš nodetove baterije na olta nebi tebalo da smeta a za ove kopije verovatno bi baterije malo drugačije ležale na gredi (dal pobodena ili obešena na leđa, mada i to se da rešiti).

OLT,Nodet jer ima u necemu razlika.Tj.hocu da dokupim dve baterije pa da napravim sestorednu.Pitam za svaki slucaj da se ne z.....m jer imam oltovu sejalicu.Ubedjen sam da nema razlike mada ko bolje poznaje neka me demantuje.

Baterije su iste,ali je neko vec pisao da Nodetovom baterijom ne moze da se seje soja sa plocama od dva reda,pa se tada moraju zameniti vratanca.
Uglavnom po oglasima ili vasarima sto se nadju baterije su Nodetove.Imam jednu ponudu za dve Nodet baterije za 350 e,pa cemo videti.

Čestitam za Laru ja sam kupio prošle godine ,pozateži sve šrafove obavezno ,stavi šelnicu na donju osivinu menjača kada namestiš kombinaciju pritegni šelnu inače teži da ide u levo gledajući od nazad mašinu (hoće spasti lanac)kombinacije su ok samo što treba ići za jedan lančanik manje nego u katalogu inače razvlači seme po katalogu kombinacija, ploče uzmi sa rupama od 5 mm fabričke su 4,5 mm i nekad ima da neuzima kada je krupnije seme kukuruza.Čestitam na izboru ja sam prezadovoljan.Nek te dugo služi.

Noviji tip Nodet baterija sa širokim crevom, je skoro identičan OLT-ovim. Ja sam takođe na OLT nabacio još dve baterije od Nodeta. Sem kutija se nevidi nikakva razlika.

Čestitam za Laru ja sam kupio prošle godine ,pozateži sve šrafove obavezno ,stavi šelnicu na donju osivinu menjača kada namestiš kombinaciju pritegni šelnu inače teži da ide u levo gledajući od nazad mašinu (hoće spasti lanac)kombinacije su ok samo što treba ići za jedan lančanik manje nego u katalogu inače razvlači seme po katalogu kombinacija, ploče uzmi sa rupama od 5 mm fabričke su 4,5 mm i nekad ima da neuzima kada je krupnije seme kukuruza.Čestitam na izboru ja sam prezadovoljan.Nek te dugo služi.

Puno hvala na savetima, jer kod mene u selu ima samo jedna pneumacka sto izduvava seme, a nijedna sto drzi vakum tako da nemam sa kim da se posavetujem o nacinu rada i stelovanja.

Nazad
Vrh