Pneumatske sejalice za kukuruz

To je zato što je cela sejalica nagnuta napred, kad je otkačivana nisam imao veće klocne da podbacim pod one njene noge. Kod Olta se to može videti po onoj strelici na kupi, ali ja na ovoj sejalici nemam tu strelicu. Ne znam da li uopšte stavljaju na Agriju tu strelicu, ili je ovde kod mene skinuta budući da je na tom mestu zavrnuta elektronska kontrola setve?

Ako neko ima Agriju, može li mi reći da li na njoj ima tu strelicu za nivelaciju?

Ja imam agrijinu sejalicu,Prosle godine je kupljena i nema tu strelicu.Ja sam dubinu setve namesto tako sto sam sve cetri baterije postavio u radni polozaj na ravnom betonu,i zatim podesio na skali dubinu.Iseko sam jedno parce drveta na zadatoj dubini i postavio ispod tocka i zatim topling odvrco dokle god se tocak nenasloni na to drvo,i tako na sve cetri baterije.Nikla je svaka biljka a dosta je bilo suvo.Nadam se da sam Pomogao :ppozdrav:

Po meni ako mozes nastelovati sve cetiri baterije na istu dubinu nediraj nista.

@NA ako spremis dublje nego sto si hteo onda imas leptir matice ispod kojih je opruga pa pritegnes ako treba i do kraja. A i pored ovog kad baterija propada tockovi uvek urade zadatu dubinu + -1cm.

Ja imam agrijinu sejalicu,Prosle godine je kupljena i nema tu strelicu.Ja sam dubinu setve namesto tako sto sam sve cetri baterije postavio u radni polozaj na ravnom betonu,i zatim podesio na skali dubinu.Iseko sam jedno parce drveta na zadatoj dubini i postavio ispod tocka i zatim topling odvrco dokle god se tocak nenasloni na to drvo,i tako na sve cetri baterije.Nikla je svaka biljka a dosta je bilo suvo.Nadam se da sam Pomogao :ppozdrav:

Po meni ako mozes nastelovati sve cetiri baterije na istu dubinu nediraj nista.
Toplinkom se podešava pravilan položaj raonika a ne dubina

Svi proizvodjači u Srbiji prave sa "četvrtastom" rupom, a Vi pitajte da li mogu da naprave alat za presu ili provlakač koji će napraviti za Vas ploče.
Tačno je da se dubina setve nikada nije podešavala dužinom toplinka nego se sa njim podešava vertikalnost sejalice, a dubinu podešavate sa visinom nagaznih točkova i sa sabijenošću opruge.

Poslednja izmena:
@MONTOYA,Kad se tako podesi dubina raonici stoje ravno u odnosu na beton,tacno je to sto pricas,Pa i fabrika je tako tu skalu bazdarila.

Imam Oltovu sejalicu 4 reda, ali bih hteo da je prosirim da bude 6 redi, ali na sklapanje zbog transporta, pa me zanima da li neko zna gde bih mogao da nadjem takav model grede kao na Olt-u samo manju da bih mogla da ulazi unutra.....? :bravo:

Tesko ces to naci,meni je danas stigla sejalica sa remonta i prosirivanja,taj deo sto ti hoces je napravio od dva U profila...

I mene zanima kako da prosirim OLT 6 redi na 8 redi ali da se vanjski redovi uvlače. I koliko kosta taj sport.

Imam Oltovu sejalicu 4 reda, ali bih hteo da je prosirim da bude 6 redi, ali na sklapanje zbog transporta, pa me zanima da li neko zna gde bih mogao da nadjem takav model grede kao na Olt-u samo manju da bih mogla da ulazi unutra.....? :bravo:

Neces to naci, nego uzmes cev ja mislim da je 90*90 i na ivicama navaris armaturu ja mislim da sam vario 6mm...

Ma nekacis ti baterije na tu cev... Ti seces od tvoje grede parce gde dolazi baterija zakacena i za nju varis ovaj uzi deo gde uvlacis u gredu od sejacice... Ima ovde postavljene slike nesecam se vise ko je postavljao...

Nazad
Vrh