Pneumatske sejalice za kukuruz

Ma ne tako,iseces jedno 30cm grede nasta se kaci baterija i markir i navuces je na kutiju 80x80 i zavaris,a drugi kraj gurnes u gredu i izvlacis ili uvlacis.

Ih al smo brzi,slikacu ja sutra pa ce ti biti jasnije.

@Sale Car, meni licno se ovaj sistem svidja.
2i6f1na.jpg

Koju firmu preporucujete za nodet delove? Kakva su vam iskustva sa malom privredom? Sa kim god pricam svi se zale na delove da su jako loseg kvaliteta.

@ frenky I meni se svidja taj sistem i ja bih isto tako namestio, kada bih nasao tu gredu sto se uvlaci, ne bih da budjim nesto ako bas ne moram, ali ako se bude moralo, mora se smisljati nesto...

@ miroslav k Zasto mislis da ne valjda da tockovi od sestoredne sejalice idu za tragom traktora?

Kako resavate spajanje 4-ugaone osovine?
Koliko je lako /tesko gurnuti tu bateriju unutra i izvuci je napolje(na o ruk)? Da li moze i sa punim kosevima ?
Da li je onaj sistem gore, sa navojnom sipkom? Ako jeste, pa to je bas sporo za uvuci/izvuci

Ako tocak sejalice prati trag tocka traktora, moze samo da bude problem da se vlazna zemlja previse nahvata na tocak, pa postane veci svojim obimom od onog drugog, zato sto tocak traktora ide po markiru, a tamo cesto bude vlaznije zemlje.

Kako resavate spajanje 4-ugaone osovine?
Koliko je lako /tesko gurnuti tu bateriju unutra i izvuci je napolje(na o ruk)? Da li moze i sa punim kosevima ?
Da li je onaj sistem gore, sa navojnom sipkom? Ako jeste, pa to je bas sporo za uvuci/izvuci

Ako tocak sejalice prati trag tocka traktora, moze samo da bude problem da se vlazna zemlja previse nahvata na tocak, pa postane veci svojim obimom od onog drugog, zato sto tocak traktora ide po markiru, a tamo cesto bude vlaznije zemlje.

Pa 4-ugaona osovina se resava verovatno tako sto se napravi ovamo da nailazi na tu vec postojecu osovinu a ovamo redovna osovina se stavi u krajnju bateriju ( posto kuciste zivi, onda moze malo da se nakrivi da se gurne osovina i zatim je vratis i osiguras sa srafom. )
Pa o tome na o ruk ne bi trebalo da bude problem jednom dnevno? Jer kada odes u atar nemas potrebe da je sklapas ceo dan dok ne zavrsis?
A taj sisitem gore na slici nije navojni sistem, to bi bilo presporo, ta sipka je samo "granica" dokle baterija treba da izadje. A sisitem za osiguravanje da se ne uvlaci, mora postojati neki drugi...?

Pa valjda nije problem izvlacenje jednom dnevno (kad je prazna), nego dosta ljudi praktikuje da kuci napuni koseve sa semenom i jos ponese za taj dan u traktor, zato sam pitao za uvlacenje s punim kosevima.
Koliko bi trebala da bude dugacka ta cev koja se uvlaci u gradu,cenim oko 1.5m?

Danas u Rumi sam malo tragao za baterijama za Olt/Nodet,ponuda katastrofalno slaba,samo na jednom mestu nadjoh 2 "cela" komada,prodavao je neki Ciganin iz Vajske,kaze 150 e/kom,ali cena nije fiksna.Stanje je bilo takvo da se nije vredelo ni cenjkati,kutije iskrivljene,na jednoj fali poluga za radni/transportni polozaj,raonici i nosac nikakvi,na jednoj fali skidac semena,odvaljen sraf kojim se podesava dubina i jos dosta toga,ako neko zna gde imaju dve dobre baterije sa sirokim crevima neka javi na PP.

Ako nekome trebaju original kutije za sjeme od OLT PSK sijačice imam 6 komada, cijena 180 Eura za sve sa poklopcem, kao nove.

Nazad
Vrh