Pneumatske sejalice za kukuruz

Model je ovaj sa slika gore, sto sam postavio... Ploce za kukuruz i suncokret... Saa koliko rupa ne znam, posto nikada nisam radio sa pneumatskom sejalicom....
Sejalica je Gasparrdo SP 520
Setveni aparat>
gasparrdo1.jpg

Setvene ploče sa brojem rupa, dimenzijom rupa, za kulturu kojoj je namenjena i razmakom zrna u redu.
gasparrdo2.jpg

gasparrdo3.jpg

Izabrao sam četiri ploče i za njih tražio cene , a to su 6,7,8 i 9-ta sa prve slike o pločamai cene su sledeće
37,52,34,34 evra sa PDV-om.
Rok isporuke 6 do 10 dana od dana porudžbine.

Poslednja izmena:
2i6f1na.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

2d6qdjl.jpg
9ity0o.jpg

29ervdl.jpg

Ja hoću svoju olt PSK 4 da je pretvorim u PSK 6 ali treba da bude na preklapanje zbog transporta sejalice kolko me sve ovo može ukupno izaći (cena svega ovoga) turbinu znam da trebam da menjam ali ostalo ???

Sutra će biti slike moje sejalice pa bih voleo da čujem vaše mišljenje :osmeh:

mene moja OLT zeza,turbina odlična ploče nove kao i dihtunzi i jedno vrijeme išla super.Nakon 10 ha sjeme 560 ZP pada sa ploča (rupe 5mm) a obrtaji kardana 540.Šta bi morao da mijenjam da li ploče sa 5,5mm za krupnije sjeme ili koji je đavo.Šure sa svojom 560 sa pločama 5mm sije bez problema
.Sve sam pregledo ne vuče falš zrak niđe,jedino su mi malo ploče usječene

- - - - - - - - - -

da i remen je našpanan ne proklizuje ali nije nikad mijenjan od 2002god

Nemenjaš turbinu, samo onaj adapter sa izvodima, ja sam uzeo onaj plastični i za sada zadovoljava. Trebaju ti nastavci grede (teleskopi), koje napraviš od po četiri flaha debljine 5mm i dužine 90-100cm, creva za vazduh, dva komada cevi 20x20x2 dužine 50cm (za nastavak četvrtaste osovine), cevi za markire, dve DOBRE baterije, i ja bih pod obavezno stavio hidrauliku. Cena: baterije 2x200€+, hidraulika 200€+, flah, cevi, creva, adapter za vazduh, i još gomila sitnica 100€+, plus majstor.

mene moja OLT zeza,turbina odlična ploče nove kao i dihtunzi i jedno vrijeme išla super.Nakon 10 ha sjeme 560 ZP pada sa ploča (rupe 5mm) a obrtaji kardana 540.Šta bi morao da mijenjam da li ploče sa 5,5mm za krupnije sjeme ili koji je đavo.Šure sa svojom 560 sa pločama 5mm sije bez problema

Da je sve na mestu ko sto kazes onda tesko da moze zezati!!! Ja bi ipak proverio jos jedan put bez zurbe u detalj sve to sto si nabrajao. Rupe od 4.5-5 mm su sasvim Ok!

pratio sam kad radi,digne zrno i drži i samo odjednom spadne.Planiram da joj na proljeće sve promijenim crijeva i original ploče i dihtunge,skidače zrna i ostalo jer sada ovi dihtunzi kao da su pre tvrdi usijecaju ploče ili su one mekane

Prnjavor prvo si napisao da su ploce nove,pa posle da su usecene,pretpostavljam da si hteo da kazes da si ih menjao ali su brzo dobile kanal:sta:.Ako je tako menjaj opet dihtunge i ploce.

na mojoj je remen od 82god. nikad ispod 100kj godisnje nije posejala...
ako sa svih baterija spada seme, treba traziti kvar kod turbine.
ako si sejao jos neki hibrid, dali je isto spadalo semenje?

- - - - - - - - - -

Kada sam proletos moju proširio na 6 redi, sa pločama od 22 rupe i 5,5mm, na nepunih 200 o/min kardana je držala seme na svim pločama (u mestu), s tim da su na njene orginalne 4 baterije ploče već dobro izlizane-usečene, i zaptivači orginalni, a na ove dopunjene dve, nove ploče i zaptivači.
Znači da kod tebe nešto nevalja, prvo dobro proveri turbinu, dali radi dobro (možda ti je nešto upalo u onaj difuzor za creva, ili samu turbinu, papir, list ili nešto tako), zatim creva, i poklopce na baterijama gde su creva. Nema tu neke velike filozofije, ako se turbina dobro vrti, može biti samo da, ili vuče falš vazduh, ili je nešto zapušeno!

Ako je seme krupno onda rupe na pločama 5,5mm.Reci mi jel spada samo po jedno zrno ili više odjednom, da netgne ploču pa strese seme?

skidao sam crijeva dole na baterijama vuče ko luda pa sam otvarao poklopce i upalim je da radi kad nanesem ploču na dihtung zalijepi je i to dobro uz dihtung.<ja sumljam na skidače zrna metnuo sam nove ali na nagovor bisera ja luda zbrusio one zube i od novih napravio stare

- - - - - - - - - -

Ako je seme krupno onda rupe na pločama 5,5mm.Reci mi jel spada samo po jedno zrno ili više odjednom, da netgne ploču pa strese seme?
štelovo sam skidače tako da ostave po jedno zrno i ide dobro pa spadne jedno ili dva zaredom pa sve tako ponavlja

Bice da si upravu @sale....verovatno je zategnuta mnogo cim je izlizala plocu,a losa plastika pa lepi na plocu i izaziva trzanje.

Nazad
Vrh