Pneumatske sejalice za kukuruz

O njoj smo govorili .Ali joj je cena jako povoljna, i ko nema dovoljno novaca za bolje može sa njom da radi sasvim uspešno i precizno.

O njoj smo govorili .Ali joj je cena jako povoljna, i ko nema dovoljno novaca za bolje može sa njom da radi sasvim uspešno i precizno.

Mislim da nije samo stvar u tome da li neko ima novaca ,jeste da sam gledao da što jeftinije prođem ko i svako drugi ali mi je presudno bilo to koliko zemlje radim,za neke male površine po meni se ne isplati kupovati nešto od 3-4 hiljade evra,pogotovo ako nećeš raditi usluge,jer se ta sejalica neće brzo otplatiti.Ja da sam u tom trenutku imao 2500 hiljade evra za neku sređenu nodetku ne bi dao tolike novce jer mi se na moju površinu ne isplati.Možda na nekih 50ha + da.

Može ona i toliko.Radi moj rodjak i sejao je i meni dok nisam kupio i ja sebi sejačicu.Momo za koga si rezerviso br3.:haha:

Poslednja izmena:
Ja imam imt,jeste teska,ali nisam imao problem sa tim.Nisu me mucili ni markiri,nisu mi ni bili teski za prebacivanje dok sam imao rakovicu jer je visa od 549 koji sad imam.Sad me boli desna ruka mesec dana posle setve.Ali,dobro,to se moze resiti hidraulikom ili pneumatikom.Do pre dve-tri godine je odlicno sejala,precizno.Sad vec nije tako.Menjao sam i ploce i one zaptivne prstenove oko njih,ali ne vredi.Creva od vazduha su u redu,ventilator takodje.Jos kad sam kupio 549 mislio sam da ce sejati bolje jer ima brzi kardan i sporiju prvu brzinu od rakovice.Ipak nije tako,a ne znam u cemu je problem...

@Manjevic
Mnogo je za imt 3000

Ja bih gađao Gaspardo a ne Gasprdo kao što ti pišeš ili ovu zadnju sa depozitorima za insekticid,jer kakva su vremena i šta su sve pruizveli bit će nam obavezno trovanje od starta.

Ja bi ovu trecu sto si postavio iz oglasa,iako na oko losije deluje od druge dajem joj prednost zbog nagaznih tockova,jer mislim da oni siroki ne mogu da odrade kao ovi kopirni.
A sto se tice ove Gaspardo neznam sto je tako dugo u oglasima,ne deluje precenjeno:sta:?...Mozda je nesto drugo u pitanju.

Mislis da ovi metalni tockovi, bolje urade posao nego ovi gumeni? A za Gaspardo ne znam koliko je u oglasima, ja sam je skoro video...

U kombinaciji sa njenim metalnim ok,ali samo ovi siroki mislim da nebi uradili posao kako treba,ali imas pisano par stranica u nazad o tom.
A Gaspardova je negde od letos u oglasima i cena joj je u pocetku bila oko 3800e ako se dobro secam.

@Brankovic
Isti slucaj sam imao i ja sa IMT p. sejalicom, doduse nije bila moja vec sam radio sa njom 2 godine za redom. Ako nemas fals vazduha nigde i ako je kajs zategnut dovoljno onda spas ti je samo prosiriti rupe na minimalno 4.5 mm do 5. Nemas potrebe do 5.5 mm jer ce ponekad neko zrno da prodje kroz rupu. Proveri ili mozda znas vec precnik rupa koji je sad na plocama pa ces videti da je dosta manji nego recimo na Nodetki!

Da li je istina da mogu unistiti lamelu, ako se na krajevima njiva okrecem sa 1 brzohodnom? Ne vidim razlog za tako nesto, ali opet ja nisam toliko iskusan.... To mi je rekao jedan clan koji ima ovakvu sejalicu, Gaspardo....

Olt (Nodet) je od ovde zastupljenih br1 , Majevica i Gaspardo br 2 , a IMT , Beker br 4 , jel se slažete ?
Momo a gde bi svrstao ovu moju sejalicu? Po meni nodet ( a ne olt on je u klasi majevice) moze da joj pridje samo u modelu planter, za mene je a i na zapadu No1 MONOSEM.

img2118.jpg

Po meni je ova Momina klasifikacija više po zastupljenosti kod nas e sad dali je po kvalitetu nisam kompentetan.Veljo@ imam ja Carrarro i ima ih kod nas da se kupe....

Nazad
Vrh