Pneumatske sejalice za kukuruz

koliko treba zategnuti te poklopce ja sam ih zategao baš dušmanski.Možda sam trebao malo otpustiti onaj šaraf na drugoj strani da ne steže toliko ploču uz dihtung,kad sam stegao čini mi se da ide lako ali to je ipak preko ptenosa pa nemožeš ocijeniti koliko je stegnuto

Slaba je...ja cu da napravim od I profila,tjs spojim dva i nema da zucne.

@prnjavor
Spusti dole raonik i probaj rukom dal moze ploca da se okrece,al opet nesto mislim da si pretegao otkinuo bi one plastike sigurnosne u zvoncentu.

@tesla
mozes li postaviti slike tvoje sejalice, ako je moguce u rasklopljenom polozaju, jer nisam shvatio, kako si to resio sa flahovima?

Prnjavor nađi u selu sa 5,5mm rupom ploču i probaj kako lepi sa tim rupama a verovatno je do toga pošto je krupno seme u pitanju i nemoše lepo da sedne na rupe 5mm a sitnija lepi i proveri usput jel ti crevo od vazduha negde nije pocepano.Predpostavljam da je sejalica novije proizvodnje 20xx.

skidao sam crijeva dole na baterijama vuče ko luda pa sam otvarao poklopce i upalim je da radi kad nanesem ploču na dihtung zalijepi je i to dobro uz dihtung.<ja sumljam na skidače zrna metnuo sam nove ali na nagovor bisera ja luda zbrusio one zube i od novih napravio stare
štelovo sam skidače tako da ostave po jedno zrno i ide dobro pa spadne jedno ili dva zaredom pa sve tako ponavlja
Prvo si rekao da padaju zrna sa ploce. Kolko vidim napisao si da vuce plocu ko luda sto znaci da je sve ok i da nema falsh vazduha, to znaci da skoro i ne moras stezati vratanca gde su ploce.
E sad si napisao da si cackao nesto oko skidaca zrna sto nema veze s onim od ranije napisanog.
Jedna je stvar dali skidaci obaraju zrno a sasvim treca stvar su drugi uzroci!
Digni skroz gore skidace i proveri da vidis koja te muka muci, skidaci ili falsh vazduh!

nema oko čega nisam čačko kad me pošla zezat a sve sam bio novo promijeno a zrno ne spada kod skidača nego kad ih prođe,znači ako idu dva zrna skidač jedno obori a jedno ostane i ono kasnije spadne sa rupe.Kupiću joj nove ploče sa rupama 4,5 i 5mm i dihtunge (ali original) i skidače zrna i sve lijepo poštelat.A to što usijeca ploče izgleda da sam pretego poklopce pa je trenje veliko i brzo ih skida

ne moraš ništa kupovati...ti si samo mnogo navukao skidače
kad je izrazito krupno seme skidači moraju se malo manje spustiti pa nek i uhvati nekad 2 zrna
ti si podesio u mestu kad rukom pokreneš točak da hvata samo jedno zrno ali kad sejalica krene ploče se okreću dosta brže a skidač si spustio možda i više od pola rupe tako da je seme samo jednim delom na rupi i zato spada

edno pitanje do bilo koj.dali imt 533 moze da radi so nodet 4.sakam da kupuvam nodet ili da zemam traktor veci? inaku imam okolu 3 h i nesto usluzno

traktor e praven generalni remont a hidraulika sporo diga.preporucite so koja sealka mozam da rabotam.sealka nemam kupeno uste..

toni velja,posto slabo razumem makedonski,ali msm da ti mogu odg,ako mozes kupi nodet,ili monosem,olt,majevicu,to su dobre sejacice...i po ceni su onako povoljne..bar kod nas..ali bez koseva za djubre....imt nemoj uzimati.nece je moci ni podici 533

moze li neko da mi pomogne.imam bekerov sejac,ali u poslednje vreme mi ne seje tacno,tj izbaci tacno semena koliko je potrebno za hektar.ali ne izbacuje u zemlju tacno ...izbaci 2-3 zrna jedan do drugog pa napravi razmak pa opet 5-6 jedan do drugog i sve tako. . .molio bih ako neko zna sta moze biti da napise

Nazad
Vrh