Pneumatske sejalice za kukuruz

Može Petre jedino ako ploče razbušiš na 5-5,5mm prečnik rupe pošto su suncukretne 3-3,5mm a to je mali prečnik za kukuruz.

Da li sa ovom sejalicom moze da radi 539? Mislim na ovu Gaspardo sejalicu sto sam okacio slike...

ja imam istu takvu sijacicu kacim je za zetor 7211 teska je ko djavo ali dosta precizna

mislim da sa rakovicom moze da se radi ali moras da vozis ko po jajima kad ides putom
u okretanju obavezno u pomocne brzine

A kakve su IMT pneumatske sejalice? Treba da kupim sejalicu, pa jos uvek ne znam koju? Nasao sam jednu Gaspardo, postavio sam vec slike. Nodet se mogu kupiti za 2500e sa kutijama za djubrivo.

Sta mi vi predlazete? Trebaju mi vasi saveti jer ne znam nista oko pneumatskih sejalica... Hvala unapred....

Kako kaze kolega @mindjusar,treba to i prodati kad istekne rok....
Nodet je odlicna sejalica,imas delova i ploca gde hoces,a seje jako precizno kad je sve ok...i sto je najbitnije ferdza je nosi bez problema....

Tu ti vec nemogu pomoci,kod mene svi voze "klot",znaci ram,baterije i turbina,vestak ide pred spremac.....al ajd' mislim da moze.

Da li ih 539 moze nositi i sa kutijama za djubrivo ili samo bez...
Ako staviš tegove u prednje točkove može sigurno,a nemoraš nositi na njivu punu sejalicu semena i đubriva,tehnička podrška sa semenom i veštakom,a na uvratinama će ići sigurno,ako sam ja mogao sa 539 nositi šestorednu nodetku sa punom borbenom opremom za repu,al sa tegovima u prednjim točkovima (100kg)

Ja sam cuo da IMT nije toliko precizna. D a li je to istina? A za Gaspardo kazu dda je dobra sejalica, Kao cuva vlagu u zemljistu, takav valjda princip rada ima. Jel zna neko nesto o tome?

to su price,IMT sasvim solidno seje,nasteluj razmak i vozi,samo je preteska...a i zavisi kako ko odrzava masinu..a gaspardo je ove god uzeo moj cica novu,7000e dao za nju a nikakve razlike u sejanju naspram OLT koju je imao pre nje...samo sto ova ima nagazne tockove iza..

Ja sam uzeo prošle godine IMT za male pare platio sam je 1100 Evra u Bačkoj Palanci ,mašina je 96 godište a više je stajala nego radila,osim nekih sitnica,ništa nisam uložio u nju,seje extra precizno,čak sam i ljut na nju što je tako lepo posejala pa sam imao slabije kukuruze,da je malo omašivala bilo bi više kukuruza:haha: .Inače nosim je sa Ursusom C-355 i kad je zakačim (nema kutije za veštak) kao da imam servo,sa sve originalnim tegovima na ursusu,tek kad dodam tegove na prednje točkove,onda se lepo traktor ponaša.

Samo da dodam da su me malte ne svi ubeđivali da je ne uzimam,ja sam išao na rizik i prezadovoljan sam.

markokurjega to su ti ona nasa posla,bolje je strano,daj 6-7000 e za stranu i svaka zrnka ce da nikne...najveca mana IMT je tezina,i menjaj potrosne delove...eto ja sam uzeo becker,laksa je osetno od imt,al imt je bolja od nje po meni,brze seje,i manje je osetljiva...sad kad bih kupovao ili OLT ili nodet koja extra kvalitetna,i lako je traktor nosi...

Ima ona svojih nedostataka.Teško se rastati od nje .Neće je niko. Teška pa pucaju šarafi uzengije .Markiri loši, stalno vise i često se kidaju ako su loši uslovi,ali ne seje loše.Večita priča i dilema .Zašto kupiti nešto za 10000 kad možeš za 1000 a i ono vršisvoju funkciju.Svaka roba ima svoju mušteriju .I Zaporožec je auto a i Audi je auto i jedan i drugi vrše svoju funkciju....

markiri jesu problem,teski su za prebaciti,ja sam na svoju hteo da ugradim hidraulicno prebacivanje,ali eto odlucio da je udam,i brzo je i otisla u roku od 7 dana,za 2000 evra.

Ima ona svojih nedostataka.Teško se rastati od nje .Neće je niko. Teška pa pucaju šarafi uzengije .Markiri loši, stalno vise i često se kidaju ako su loši uslovi,ali ne seje loše.Večita priča i dilema .Zašto kupiti nešto za 10000 kad možeš za 1000 a i ono vršisvoju funkciju.Svaka roba ima svoju mušteriju .I Zaporožec je auto a i Audi je auto i jedan i drugi vrše svoju funkciju....
Jel to pricas o IMT sejalici ili?

Nazad
Vrh