Pneumatske sejalice za kukuruz

Lako je to sad reci,al kad dodje do gustog...nemoj da te moram drzati za rec ako ne kupim drugu masinu. :osmeh:
A u gajbu 'ladnog polozim jos kulen za svaki slucaj. :cool:

ARMY, i ja imam 15h pa sam se odlučio za kupovinu nove, čekam isporuku Lare ove jeseni.
Imao sam dugo godina Olt mehaničku i sejala je dok jedne godine nije posejala svako drugo zrno, tada je otišla u penziju i do sada su mi drugi sejali.
Problem kada ti neko drugi seje je da ne možeš da utičeš nekad ni na vreme setve a ni na kvalitet pa je ipak imati svoju najbolje.
Što se računice tiče evo jedne moje:
Recimo da poseješ kukuruze, namestiš sejačicu na 60000 zrna/ha a ona zbog starosti, raštelovanosti poseje 55000zrna/ha.
Rod 10000kg/ha na 60000 zrna/ha
Na 55000 zrna/ha rod umanjen za 830kg/ha
Da poseješ pola svoje površine 7,5x830= 6225kg*20din/kg=124500din
Po subvencionisanoj ceni Lara se samo po ovom pitanju isplati za 2god:osmeh:

Neznam baš da je tako komšo kako si ti izračunao.Ja nebi mario da mi ove godine sejala DKC tvoja raštelovana stara mašina pa da je svako drugo seme posejala.:ppozdrav:

image059.jpg
evo cice u akciji proletos..:D morao sam da ga cupam rakovicom..ovu olt masinu je svojevremeno platio 6500 km novu pre pdv i ostalog a prodao je ove god za 7500 km polovnu.:D i kupio gaspardo novu 7000e..

Zvao sam ih ja pre neki dan. Još uvek rade berače i malo još žitne sejačice pa će onda da počnu kukuruzne. Možda neka izađe krajem septembra ali u oktobru bi trebale da budu. Samo ih nazovi pa se dogovorite ako si uplatio akontativnno da ostatak platiš pre oktobra da te ne bi zakačilo povećanje pdv-a. Oko 20-tog nazovi i traži Draganu (do tog datuma je na putu) i dogovori za plaćanje, ako si akontativno uplatio.
Ja jesam pa zato moram do kraja meseca i ostatak po svemu sudeći.

Zvao sam ih ja pre neki dan. Još uvek rade berače i malo još žitne sejačice pa će onda da počnu kukuruzne. Možda neka izađe krajem septembra ali u oktobru bi trebale da budu. Samo ih nazovi pa se dogovorite ako si uplatio akontativnno da ostatak platiš pre oktobra da te ne bi zakačilo povećanje pdv-a. Oko 20-tog nazovi i traži Draganu (do tog datuma je na putu) i dogovori za plaćanje, ako si akontativno uplatio.
Ja jesam pa zato moram do kraja meseca i ostatak po svemu sudeći.
Zvali oni mene u prosli ponedeljak,ja im uplatio u sredu i danas mi stigao kovertiran racun da je sve placeno,ostaje samo da je isporuce,kazu ovaj mesec! Nije mi jasno na racunu pise da se za masine koje se ne registruju overava u sudu da 3 godine ne sme da se prodaje!Da li to oni zavrsavaju ili moramo ponaosob da jurimo u Sudu to da overimo,taksa ako ima itd...Meni su rekli samo original iz Trezora o Aktivnom statusu i to je to..Ploce za kukuruz se dobijaju u cenu a za suncokret se kupuju,da li su i vama to isto rekli!?

Treba da se overi u sudu,2 primerka vracas njima,i placas overu u sudu!Tako sam ja radio proletos kada mi je stigla masina,to je zbog 20 % subvencije drzave....

Zvali oni mene u prosli ponedeljak,ja im uplatio u sredu i danas mi stigao kovertiran racun da je sve placeno,ostaje samo da je isporuce,kazu ovaj mesec! Nije mi jasno na racunu pise da se za masine koje se ne registruju overava u sudu da 3 godine ne sme da se prodaje!Da li to oni zavrsavaju ili moramo ponaosob da jurimo u Sudu to da overimo,taksa ako ima itd...Meni su rekli samo original iz Trezora o Aktivnom statusu i to je to..Ploce za kukuruz se dobijaju u cenu a za suncokret se kupuju,da li su i vama to isto rekli!?

Da je isporuce?
Meni je receno da je moram preuzeti u fabrici.

Nazad
Vrh