Pneumatske sejalice za kukuruz

Pa kolika ce to biti razlika kad povecaju pdv? ne tako bas mnogo a? a inace koja joj cena sa subvencijom?
Sve zavisi koliki si avans dao.Ja sam prvo uplatio 80.000 din i ostalo mi je jos 195.000 da uplatim sa 18% pdv.Subvencionisana cena sejalice 274.420 din Cena sejalice bez PDV-a je 290.700 din,s tim da je 20% ucesce drzave na osnovnu cenu i onda iznosi 232.560 +pdv 274.420 Prava cena koju fabrika dobija je 332.560 din

to je zbog 20 % subvencije drzave....[/QUOTE] pa subvencija vazi za celu god? hoce li biti i sledece god.?dali se zna?ili ce se znati posle nove god.kad odobre subvencionisanje mehanizacije.....

Zvali oni mene u prosli ponedeljak,ja im uplatio u sredu i danas mi stigao kovertiran racun da je sve placeno,ostaje samo da je isporuce,kazu ovaj mesec! Nije mi jasno na racunu pise da se za masine koje se ne registruju overava u sudu da 3 godine ne sme da se prodaje!Da li to oni zavrsavaju ili moramo ponaosob da jurimo u Sudu to da overimo,taksa ako ima itd...Meni su rekli samo original iz Trezora o Aktivnom statusu i to je to..Ploce za kukuruz se dobijaju u cenu a za suncokret se kupuju,da li su i vama to isto rekli!?

Što se overe tiče ne znam, nisam to ni primetio da piše na računu, sigurno će mi reći pri preuzimanju ako treba nešto.
Ploče idu za kukuruz, ostale se doplaćuju (4000-5000din kako mi rekoše) i ide još i kardan uz sejačicu, preuzimanje u fabrici, kažu uskoro.

ne morate uzimati druge ploce kod njih,ima po raznim prodavnicama poljo opreme jeftinije,a boljeg kvaliteta.

I mene takođe danas zvali ali idem po nju tek u ponedeljak, prevoznik kojeg angažujem ne može pre ponedeljka.
Mirmag, kako ideš po nju, traktor ili kamion?
Dovezi i moju kad već ideš, nismo tako daleko:osmeh::osmeh:.

Tako je miroslave, ne znam ko još danas vozi traktor bez prednje hidraulike?:osmeh::osmeh::osmeh:
Jel stigla, kakvi su prvi utisci?

Stigla...

29c13c6.jpg

O utiscima cemo opsirnije kada udje u njivu,a sto se tice vizuelnog izgleda ja sam dosta nezadovoljan.Predstoji komplet dotezanje svih srafova na masini i stavljanje podloski ispod matica,jer nema ni jedne jedine....

Pa o tom te utisku i pitam, za rad ćemo kasnije. Da nisu one tkz. samokočive navrtke pa im ne treba podloška.:ideja:
Ako je samo to nije strašno, u svakom slučaju neka te ona služi dobro i dugo, da otplati sebe i da zaradi još mnogo.

@Mirmag
Decije bolesti-retke su firme u Srbiji danas koje zavrsnu obradu rade kako treba. Par sati kad joj budes posvetio, bices zadovoljan!
Pisao sam vec ranije, napisacu opet, samo danas sam umoran, sta treba "doraditi", i bice sve ok!!!

kad vidim ovu laru smuci mi se..izvinite nebih da potcenjujem ali stvarno nikako ne izgleda.valjda radi dobro.Mislim da kad dragan 82 prica o polovnim stvarima iz uvoza tacnije o nodetkama da je upravu 100posto.To mi dodje kao ono jel bolje nov jugo ili polovan golf 2 star 20 godina.Treba malo razmisljati i o tome da je moyda trebamo prodati zarad druge ,a pitanje je KOME?

@Mirmag
Decije bolesti-retke su firme u Srbiji danas koje zavrsnu obradu rade kako treba. Par sati kad joj budes posvetio, bices zadovoljan!
Pisao sam vec ranije, napisacu opet, samo danas sam umoran, sta treba "doraditi", i bice sve ok!!!
Aj odmori Oldtimer,pa napisi sutra ima nas dosta koji bi voleli da znamo unapred,ja jos cekam na isporuku!

Cestitke svima na novim sejalicama.
Prosle zime sam kupio polovnu nodetku, placena je malo manje nego ove Lare.
Iskreno mogu reci da mi se ova vizuelno uopste ne svidja. Nadam se da ce odlicno da odradi posao.
A, ovi u fabrici su bar mogli da porade malo na izgledu.

Izgled je po meni uopste ne bitan,bitno je da ona dobro radi,precizno seje ide u dubinu a sad sto ce mi se 1-2 dana u godini mozda smejati kada prodjem sa njom bas me nesto zabole...Za mene ima da traje,onoliko...Hvala na zeljama,nadam se da cemo biti zadovoljni! Clanovi koji su je kupili jos pre 3 godine kada se pojavila,nisu se nesto specijalno zalili,e sad videcemo...Ima nas dosta sa foruma koji cemo je imati u radu,pa se cujemo...

Dakle, sto se tice Lare:
-proveriti kako stoje kandze koje drze bateriju na gredi, jer kod mene jedna nije bila dovoljno iskrivljena, pa koliko god stezao, spadala mi je baterija.. Takodje staviti kontra navrtke, za svaki slucaj
-Proveriti da li su lancanici koji pogone bateriju u ravni sa onima koji su na bateriji, ako nisu, spadace lanac.
-Promeniti odmah osigurace koji drze raonik na bateriji, jer nisu ni za ocin
-Zameniti one plasticne navrtke koje drze poklopac setvene ploce, i staviti obicne metalne, sa velikom platnom

Nazad
Vrh