Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Od nasih proizvodjaca maja je na prvom mestu. Ja sam kupio cetvorednu maju, do sada je posejala 1000 jutara a nije nikad rastavljena.bewisa je napisao(la):Zanima me sejalica Agria?Da li je neko pre radio sa OLT-om
a sad sa Agriom i da li je bolja ko sto se prica?
Pravi si drug!!!!!Dao si dva velika saveta svima nama ovde.Nema tu pravila.Svi ste u pravu.Posejo ovde covek sa mehanickom sej.kukur.FLORENCIJU dobio na hektar 9.8t.18%vl.Ali,proslo je i njihovo.cicimoric je napisao(la):...hmmmmmm
Ovako je to bilo: Prosle godine u Avgustu smo uplatilii kod firme Livac sestorednu sejalicu ( onaj prototip sa diskovima koji je bio izlozen pre par godina na sajmu u NS). Dogovor je bio da se sejalica isporuci do nove godine. Sredinom decembra smo ih zvali da pitamo kako napreduje pravljenje sejalice i saznali od njih da nisu josh poceli da je rade posto su u nekoj guzvi i da ce uraditi odmah posle nove godine. Posle nove godine kada smo pokusali da ih dobijemo na telefon nisu se vishe javljali. Zivkali smo ih nedeljama i kada nam je dosadilo otisli smo kod njih u Backu palanku. Kada smo ih pitali sta se desava sa sejalicom rekli su da je firma propala i da ih je preuzela jedna druga firma i Beograda i da ce je oni napraviti. To se vucaralo tako do sredine marta kada smo vec "popizdeli" i ponovo otisli kod njih. Onda su nam priznali da imaju tehnickih poteskoca i da nisu u mogucnosti da nam za sezonu isporuce "novi tip" (taj prototip) sejalice, ali ce nam dati jednu klasicnu sestorednu da posejemo sa njom koju cemo posle setve vratiti i kad urade novi tip onda ce nam isporuciti. Naravno selidba sejalice ide na njihov trosak i sve je to stavljeno na papir i udareni pecati i nove i stare firme......ali opet nista. 28 mart je bio mi ponovo za Backu Palanku ali nije bilo ni traga od nashe sejalice. Tada smo se gadno posvadjali i rekli smo da setva pocenje za nekoliko dana i ako nisu do tada uradili sejalicu onda nam i ne treba i da nam vrate pare. Naravno da para nisu imali. Mi smo tada uzeli na lizing tu gaspardovu sejalicu a njih smo tuzili i u septembru smo dobili lokalni sud u backoj palanci ali josh od povratka para nista. Advokat nam je rekao da moze proci i 6 meseci dok se to sve zavrsi. U pitanju je 525.000 din. Znaci te pare smo im dali u avgustu 2007. god. za koje i dan danas placamo ratu i kamatu u pro credit banci a sejalicu nismo dobili. Tako da pazite sta i kako kupujete od privatnih firmi da ne prodjete kao sto smo mi prosli. A znam sigurno da sa livcem nisam jedini koji je tako prosao.
Mislim da to nije velika brzina,nego ti nisu skidaci semena nastelovani pri tim obrtajima.Proveri.Zasto tako retko sejes?Rale 83 je napisao(la):Koliko brzo se krecete sa nodetkama kada sejete kukuruz-suncokret I koje ploce koristite, ja teram ferdju 2 na 1400/1600 obrtaja motora sa plocama 18x3.5 i 16x5.5 . i zanimame koliko vam
precizna tabela . Ponekad mi seje redje a ponekad cesce narocito kad sejem kukuruz na 38 i 41 dal zavisi od tla-pripreme zemljista .
Koje ti ploce koristis kad uspevas da ga posejes na 41 cmRale 83 je napisao(la):Koliko brzo se krecete sa nodetkama kada sejete kukuruz-suncokret I koje ploce koristite, ja teram ferdju 2 na 1400/1600 obrtaja motora sa plocama 18x3.5 i 16x5.5 . i zanimame koliko vam
precizna tabela . Ponekad mi seje redje a ponekad cesce narocito kad sejem kukuruz na 38 i 41 dal zavisi od tla-pripreme zemljista .