zrine892
Član
Odg: Sejalica za kukuruz
ako hoces sijati repu onda je to najbolje sijati sa mehanickom sijacicom koja je predvidena za repu..kao sto kleine,kuhn,amazone ali samo za repu...
a sto se gasparda tice...ja neznam za vase majevice...ali gaspardo mi je puno preciznija nego olt-ova i laksa je za raditi s njom i puno jednostavnija...imas i gaspardo sijacice bas za repu...koliko ja znam da je isto pneumatska ali drukciji sistem rada ima..
nikola indjija je napisao(la):pozdrav somborac ja imam cetvoredu maju sa diskovima i jednim nagaznim gumenim tockom,preciznost je sasvim solidna ja samo sejem kukuruz.kada bih kupovao novu zahtevao bi od majevice da mi stave treci nagazni uzani mali tocak koji seme direktno nabija u vlaznu zemlju.Neznam dali si to video taj tocak imaju sve novije strane sejalice.Ako ces da je poredis sa gaspardom normalno je da je gaspardo kvalitetniji ali samo po izgledu ne po preciznoscu.Meni gaspardo seje repu na konacno vec nekih 7-8 godina pa tako znam kakva im je preciznost nista bolja od maje.Maja mislim da kosta nesto oko 4500 a gaspardo je verovatno duplo skuplji.Za 5-6 godina nisam imao nikakvih kvarova jedino sto je malo teza ima oko 800kg natovarena semenom,ako te jos nesto zanima pitaj pozdrav.
ako hoces sijati repu onda je to najbolje sijati sa mehanickom sijacicom koja je predvidena za repu..kao sto kleine,kuhn,amazone ali samo za repu...
a sto se gasparda tice...ja neznam za vase majevice...ali gaspardo mi je puno preciznija nego olt-ova i laksa je za raditi s njom i puno jednostavnija...imas i gaspardo sijacice bas za repu...koliko ja znam da je isto pneumatska ali drukciji sistem rada ima..