Plugovi-dodaci

pozdrav. Molim za pomoc GDE KUPITI DEFLEKTORE ZA PLUG IMT 757 TROBRAZNI. Ja imam ove plasticne i nista ne rade i ove sezone moram promeniti sta staviti original imt od 757 one sa 3 prsta, kleveland ili voogle i gde kupiti?
Radi komsija moj.Branko.Ne da ih odradi nego fantazija.Ja ih imam na leopardu.Rade boli glava.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Meni treba točak da se sredi od pluga sav se raspao,dajte br. na pp od čoveka .

Na nekom ruskom videu sam video na plug zakačeno krilo drljače koje odmah zatvara brazdu.

Ali ne mogu da vidim lepo gde ga i kako kače.

Imal ko neku ideju ili saznanje kako to izvesti ?

https://youtu.be/wfl-zB28H2w?t=2

- - - - - - - - - -

Ja sam na primer kacio branu ali imam tesku ne mogu dva coveka da je dignu i oko 2m sirine jako lepo je ravnala i drobila grudve jedini problem je sto je htela da vuce plug u levu stranu u neorano previse valjda od tezine ga zanosila i to sam koristio samo u prolecnim uslovima oranja da odma zamnom zatvori brazdu.

Krilo drljače.rade.kod nas u Vladimirovcu, Banatskom Karlovcu. A tamo je pesak. Kada bi se.koristila kod mene u Starčevu nebi efekat bio zadovoljavajuci.

Kupio sam pretpluznjake za IMT 757, rade posao ali nisam bas nesto preterano odusevljen. Njiva skoro da i nema kukurzovine a opet se desi da iza prve glave ostaje malo ostataka i na povrsini. Pretpluznjak baci ostatke ne samo napred vec i na stranu pa se desi da nekad baci i malo jace na stranu i posle na daski nema dovoljno zemlje da prekrije te ostatke. Doduse nije to stalno vec samo ponekad, al je i masa nikakva, pitanje je kako bi to bilo u pravoj masi (kao npr. prosle godine). Pretpostavljam da je to zbog polozaja prvog pretpluznjaka ciji nosac ne stoji strogo vertikalno vec je malo ukosen prema napred. A tako stoji jer ja nisam hteo da secem spojne ploce koje su sire od gredelja pa onda ispadne da je cupanta kraca nego sto treba i zbog toga nosac pretpluznjaka soji koso. A opet, spojnu plocu nisam hteo da secem jer bi tako pretpluznjak bio stariji od daske u neorano sto mi se ne svidja. Na zadnjoj glavi je tako, pretpluznjak je stariji u neorano za jedno 2-3 cm i onda mi obrusava zid brazde. Pomerio sam zbog toga i crtalo prema neoranom i sad prakticno imam stepenicu za koju ne vidim uopste potrebu.Zapravo i ne znam da li uopste pretpluznjak treba da je stariji od daske u poprecnom pravcu, mislim onako po ps-u? Komsija ima dva Vogela, jedan obrtac i jedan ravnjak, kod obrtaca su poravnati daska i pretpluznjak a kod ravnjaka je pretpluznjak stariji prema neoranom od daske... Sa zadnjim pretpluznjakom nemam tih problema, ali opet kod te zadnje glave se desi da lepi daska (i to u delu na kraju daske - prema oranom). Prvi put radim sa pretpluznjacima pa jos malo isprobavam da vidim sta i kako. Prvo sto cu uraditi je da poskidam pera na krajevima daski a mozda i deflektore. Posle mi sledi pravljenje vece cupante da se ispravi prvi pretpluznjak iako mi se ovako na izgled vise dopada takav polozaj jer je tako raonicic pretpluznjaka polozeniji i lakse ide kroz zemlju nego kad je skoro vertikalan pa prakticno kida zemlju...

ea70608f5bbf2a8e27b7d7d07d50591c.jpg
11090e676ff774e225c3c7eecfda82b1.jpg

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Dukej i ja sam pazario predpluznjake,znaci nemogu da mrdnem u ljustici poludeo sam,kombinacija 2 brazdni 757 i rus 82.Sojiste i strnjika ide full a kukuruz cirkus,jos i zaglavi izmedju zadnje brazde i tocka

I kod mene je ista kombinacija. Imao sam slabe kukuruze pa nema mnogo mase, ali i pored toga sam uspeo jednom da zagušim plug. I to je prvi pretplužnjak nabacio masu kod kolena kolenaste osovine i onda dalje samo gura pa kad primetiš... :sjasi: Dok me je još držao entuzijazam pratio sam kako rade pretplužnjaci i vidio da često nabaci na koleno, ali pošto nema mase mnogo onda i ispljune. Ali eto jednom je naletio na malo deblji sloj i odmah problem, (a meni dojadilo da gledam više nazad nego napred). Treba okrenuti kolenastu na drugu stranu, ali pošto mi je ostalo još svega dva dana posla neću sad da se gnjavim sa ponovnim štelovanjem, već će to ostati za narednu godinu zajedno sa prepravkom ručice na cupantu.

Čije si pretplužnjake uzeo? Kako stoje u poprečnoj ravni, da li su u liniji sa raonikom, plazom i daskom ili su stariji od daske u neorano? Kako si montirao prvi pretplužnjak, na spojnu ploču ili si je sekao? Ako je na spojnoj ploči da li stoji vertikalno ili ukošeno?

Još nisam počeo sa oranjem i koliko vidim kod kolege dukeja su Huđikovi pretplužnjaci,imam ih već desetak godina kao i plug IMT 757 i FOP 610-14...
Prošle godine pri većoj masi sam imao problem sa gušenjem sve dok nisam pretplužnjake podesio na veću dubinu rada,čini mi se na oko 1/3 (mozda i malo više) dubine oranja i tek tada je bilo sve ok .
Crtalo nisam koristio samo sam pratio da do reda džombe uvek ostane 5-10 centimetara,mada to radim i u sojištu ako ništa zbog pravca :osmeh:

Sad gledam,nosače pretplužnjaka sam stavio sa suprotnih strana grede u odnosu na dukejove slike,znači prednji sa unutrašnje strane grede(i vrh raonika mu ide oko 3-5 cm u neorano) a zadnji sa spoljne strane (ide oko desetak cm u neorano) .
Pokušajte tako,pogotovo u ovoj lošoj godini nebi trebalo da bude problema.

Poslednja izmena:
Nisu Hudjikovi, Plamen.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Ako ti pretpluznjak daleko baca, znaci da prebrzo ides...

I ja sam nasao dva komada na otpadu s nosacima, stavio na plug, obisao 3 kruga u sojistu i skinuo ih i nikad vise nisam vracao na plug. Mnogi se pretpluznjacima kunu ja kazem da dobro oblikovan i podesen deflektor radi bolji posao al svatko ima svoje...

Nazad
Vrh