Plug - osnovna tema

Ja sam prošle godine pred jesen takođe uzeo od njih raonike,špiceve i plazeve.Jako sam zadovoljan.Na nekih 40ha oranja se jedva vidi da su špicevi uopšte nešto radili.

Postavljeno sve na plugu,samo su mi peraja malo slabija,ali ima i za to leka,ucvrsticemo ih posteno,da ih zemlja ne iskrivi...Cekamo da skinemo zito pa da probamo kako ide,mislim da nece biti problema.

Kako mislis poviti??Ne razumem!Daske 5000, raonici 3000, peraja 1000, plazovi 2800 dinara, srafovi gratis...

Kovac kad ga ugreje od prilike na polovini raonika udari cekicem celom duzinom i bukvalno ga savija ostrica raonika ide prema gore ali samo malo neki iskusniji kovac zna kako se to radi.
dscn0844.jpg
[/IMG]Ovako treba da stoje bar na ovom plugu,ovo su plamenovi raonici koji su bili kod kovaca cim su stigli,ovde su uzorali oko 50kj.

SasaK, fali ti tocak na plugu. :osmeh: Imao sam isti ovakav plug. Koji ce ga traktor vući?
Je l' ovo Oltova tanjiraca pozadi? Kako si zadovoljan njom?

@Grunt Ne znam jos nista dok ga ne probam,pitao sam za reklamaciju ako je bude,da vratim nazad,dobijam pare ili rade novo.Zato sam i uzeo sad,da do zimskog oranja probam da me onda ne zeza.
@ichbinmilan Rakovica 65 vuce 757.Skinut tocak,kad sam namestao daske smetao mi kad sam ga okretao.Pre 2 godine sam uzeo tanjiracu olt 24,ja prezadovoljan,uzeo od druga,komplet sredjena,350 evra,vuce je rakovica drugom brzom bez muke...

teško ćeš to naći da valja,ja imam jd 60 ks i još ih nisam našao da valjaju.Obrtači se pretežno rade za jače traktore.Planiram kupovinu 3-braznog pluga za ugaranje 3x12 coli pa šta mi preporučujete.Ja sam kontao od dubice leoparda ili ris jer imam dodatnih 15% subvencije na onih 30%.

- - - - - - - - - -

http://www.pik.ba/artikal/5314407/plug-3-brazde/
valja li šta ovaj nije skup ali i ne izgleda baš

Ima li neko da proda trecu brazdu za 757?
Ja hocu da stavljam kod mene na 757.2.

Grunt,ti prodajes taj 756?
Sredi malo te varove da drugoj i trecoj bzazdi,gde je pucao,neces ga skoro prodati.
Ja sam imao 756.3 i jedva ga prodao za 650e,a bio sredjeniji od tog,mada nije imao tocak.

Da li bi se mogla pomična greda odo ovog Batuje dvobraznog pluga ugraditi na ovaj sa 4 brazde.
Interesuje me radi položaja da plug (ovaj četverobrazni) bude iza lijevog točka.
Planiram da napravim dvije ploče i da kao na orginalnom plugu i da ih zavarim na na četverobrazni plug.
slike-001.jpg

plugovi-002.jpg

Može mala pomoć? Znam da je Off ali ne znam gde da pitam.... Naime činim tetki uslugu i prodajem plug (teča otiš'o u večna lovišta) a ne znam koja mu je realna cena. Plug je OLT Posavac 2.35 kompletan i ispravan. 89 to godište ako to nešto znači....

Nazad
Vrh