Plug - osnovna tema

Pozdrav, nov sam u poljoprivredi, imam godinama plug mislim da je 756, vucem sa fergusonom, ali teško. Danas sam merio raonik, po gornjoj dimenziji, i duzina je 35cm. Koliko znam 756 nosi raonike od 30 cm. Da li je to u pitanju neka budzevina, ili je to ćale greškom kupio i stavio, ja ne znam. Da li je to moguće bez nekih prepravki bilo, ili je takav fabricki?

Ima tu mnogo faktora,ne samo raonik,možda oreš duboko,zavisi i kakvo je zemljište,pa i širina zahvata,trebao bi da se igra sa njim ferguson.

Kolege danas mi puce osovina tocka na plugu,sutra nosim kod strugara da odradi ali to ce potrajati, da li se moze nekako nastelovati 4 brazde bez tocka,tocak stoji skroz nazad voogel je u pitanju

Koji traktor je u pitanju? Ja sam radio jedan dan bez točka jer je otišla guma. Prebacio sam toplink u fiksnu rupu na plugu i doštelovao toplink i tako radio. Mana je što kada izlaziš na uvratinu koja je viša, zadnja brazda pluga ulazi baš duboko u zemlju.
Pitam koji je traktor zbog preciznosti hidraulike. Kod mene je EHR kontrola na MF 3630.

Nazad
Vrh