Uzgred, sad kad sam orao sojište pokušavao sam da još preciznije uštelujem plug jer računam ako ga u tvrdom precizno uštelujem onda će tako biti u svim uslovima. A uštelovan je već od ranijih godina, samo eto, uvek je ono može li još bolje. Kad je mekano ide idealno (tačan zahvat, simetrične zadnje poluge, lepo složeno oranje), al' kad je tvrdo hoće malo da se zabražđuje... Al' uvek raspušteni španeri, pušten volan ne vuče nigde...
I tako, stanem u brazdi, iza pluga odmerim 5m poprečno od zida brazde i zabodem šrafciger. Onda napravim 5 krugova i odmerim koliko je ostalo od zida brazde do šrafcigera i tako sračunam zahvat. Plug je namešten na 16", znači 2x40=80 cm, 5x80=400cm. I tako bez diranja pluga prvo merenje 410cm, drugi pokušaj 390 cm, onda probam da bočni topling skratim za pola kruga, opet 410cm, tad poprečni topling skratim za 1 krug i dobijem 402cm, skratim poprečni za još pola kruga dobijem 430cm... Popizdim i vratim kako je bio namešten...

Sad mi je dojadilo stalno izlaženje iz traktora, al' znam da kad me ovo malo prođe (dogodine) da ću ponovo probati...