Plug - osnovna tema

Sad je gotovo sta ti je tu tije, kupljeno.
Mislim da nece gušiti.

Ako je sitno iseckana masa neće mnogo gušiti.Kod krupnijih komada hoće.
Takve iste karakteristike ima Vari Opal 7 sa kojim sam dosta radio.

Moj lemken ima velike pretplužnjake ali 80 x 100 cm i nikada nije zagušio. Mada dobro bude iseckano od strane kombajna a malo i orem godišnje, pa mozda nisam previše reprezentativan.

Donijeću ga prekosutra pa ću naći neku njivu sa kukuruznom da probam pošto sam ja Pooro već sve

Ovo je u pitanju ,neće da mi učita čitav plug
94ebc13e2dfcedc8e0c4cb134487b145.jpg

Poslano sa mog 24090RA29G koristeći Tapatalk

zadnje tri godine kak se vracamo plugu a radili smo sa kverneladm lemknea i kuhna.samo kuhna nismo uspeli zagusit nijednom u kukuruzistu.kverneland nam se tu najlose pokazo.lemken se najlkase vukao.cekamo jedan konkurs sto je sin isao pa ako prode najverovatnije uzimamo novog kuhna.pricam o poredenju na istoj parceli s istom masom zetvenih ostatka

Kupio sam juče lemken opal 110 3+1 pojačani sa velikim pretplužnjacima razmak i visina su mi 75x98 pa me zanima ima li ko takav i da li guši u kukuruzni?
Ne gusi jedino ako nisi imao preko 8t/kj onda moras pricekati prije oranja jednu kisu da slegne malo kukuruzovinu. Ovo vazi ako je koristen normalan tarup koji isecka kukuruzovinu na nekoliko komada , ako je onaj od male privrede koji samo odsjece citavu kukuruzovinu onda imas problem jer te citave sstabljike koje padnu popreko pocne da skuplja i gusi.

Normalno ako su predpluznjaci normalno podeseni da idu 5-6cm u zemlju ili dublje ako struzu po povrsini onda guse , takodje i kad otvaras prvu brazdu pozeljno hidraulicki topling da prvi predpluznjak ide u zemlju jer inace skuplja biljne ostatke. Inace odlicni plugovi ako nije pokrivljen ili havarisan i vrlo laki za stelovanje.
I moras imati onaj raonik koji ide sa spicom ili barem na zadnjoj ili zadnjoj i predzadnjoj jer sad kad je suho i tvrdo obicnim ravnim raonicima **greška nece da ide na istu dubinu kao prednje brazde.

Jel zatežete oba bočna stabilizatora poluga kad orete?
Лабава оба. Предњи точкови да иду право а не да се натежу улево. Заправо, треба да пустиш волан.
Сад би на доброј земљи на фб било "дођи код мене у смо(л)ницу".

zadnje tri godine kak se vracamo plugu a radili smo sa kverneladm lemknea i kuhna.samo kuhna nismo uspeli zagusit nijednom u kukuruzistu.kverneland nam se tu najlose pokazo.lemken se najlkase vukao.cekamo jedan konkurs sto je sin isao pa ako prode najverovatnije uzimamo novog kuhna.pricam o poredenju na istoj parceli s istom masom zetvenih ostatka
U cemu je caka kod Kuna ako su svi iste dimenzije?

Koliko je daleko kačenje od brazdi, koliko su daleko pretplužnjaci postavljeni, jel je crtalo više naprijed ili kod pretplužnjaka, gdje je točak, koliko ima mjesta između, koliko je veliko crtalo itd. Ja imam Amazone/Vogel, ne sječam se kad sam zadnji put izašao iz traktora....

Сад би на доброј земљи на фб било "дођи код мене у смо(л)ницу".
To sam i ja hteo da ti napišem. :)

Uštelujem ja plug verujem sasvim solidno. Ide on lepo točkovi idu pravo, brazda ide pravo sem što ponekad hoće da baci u stranu i to poprilično sigurno za celu brazdu i nakon 2-3 metra se vrati. Ne znam da li bi pritezanje stabilizatora rešilo problem. Da li uopšte sme da se oba stegnu?

Ne gusi jedino ako nisi imao preko 8t/kj onda moras pricekati prije oranja jednu kisu da slegne malo kukuruzovinu. Ovo vazi ako je koristen normalan tarup koji isecka kukuruzovinu na nekoliko komada , ako je onaj od male privrede koji samo odsjece citavu kukuruzovinu onda imas problem jer te citave sstabljike koje padnu popreko pocne da skuplja i gusi.

Normalno ako su predpluznjaci normalno podeseni da idu 5-6cm u zemlju ili dublje ako struzu po povrsini onda guse , takodje i kad otvaras prvu brazdu pozeljno hidraulicki topling da prvi predpluznjak ide u zemlju jer inace skuplja biljne ostatke. Inace odlicni plugovi ako nije pokrivljen ili havarisan i vrlo laki za stelovanje.
I moras imati onaj raonik koji ide sa spicom ili barem na zadnjoj ili zadnjoj i predzadnjoj jer sad kad je suho i tvrdo obicnim ravnim raonicima **greška nece da ide na istu dubinu kao prednje brazde.
Druze imam ja opal 110, tacno je bas sve kako si napisao.

Још горе би било ако би стего. Мора да живи како је неко написао. Вероватно је тежа земља, да кажем смолница.

U cemu je caka kod Kuna ako su svi iste dimenzije?
kolega ispod je napisao da ne ponavljam.zelja jeprvo bila nov kvernelad al smo nakon toga odustali.kvernelanda na duznici od 350m znalo se kukurzoviste zastopati po 7 8puta u kukuristu gde je prinos bio35m.pricam o pokislomkukurzistu gde su radili capelo i olimac adapteri znaci lepo istarupano.isto kverneland jako los u zaoravanju zelkenog pokrova.drugar ima kuhna vec dosta dugo i veli da ga je uspeo zagusit samo u tanjiranoj strnici tojest u otkosina slame gde nije radio kombajn sa seckom a slama ostala

Nazad
Vrh