Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Proslijedim ja njega ako mi se ne svidi,inače baš očuvan plug od dobrog domaćina i ima ga već dugo.valjda bi ga se riješio da je loš.Sad je gotovo sta ti je tu tije, kupljeno.
Mislim da nece gušiti.
Ne gusi jedino ako nisi imao preko 8t/kj onda moras pricekati prije oranja jednu kisu da slegne malo kukuruzovinu. Ovo vazi ako je koristen normalan tarup koji isecka kukuruzovinu na nekoliko komada , ako je onaj od male privrede koji samo odsjece citavu kukuruzovinu onda imas problem jer te citave sstabljike koje padnu popreko pocne da skuplja i gusi.Kupio sam juče lemken opal 110 3+1 pojačani sa velikim pretplužnjacima razmak i visina su mi 75x98 pa me zanima ima li ko takav i da li guši u kukuruzni?
Лабава оба. Предњи точкови да иду право а не да се натежу улево. Заправо, треба да пустиш волан.Jel zatežete oba bočna stabilizatora poluga kad orete?
U cemu je caka kod Kuna ako su svi iste dimenzije?zadnje tri godine kak se vracamo plugu a radili smo sa kverneladm lemknea i kuhna.samo kuhna nismo uspeli zagusit nijednom u kukuruzistu.kverneland nam se tu najlose pokazo.lemken se najlkase vukao.cekamo jedan konkurs sto je sin isao pa ako prode najverovatnije uzimamo novog kuhna.pricam o poredenju na istoj parceli s istom masom zetvenih ostatka
To sam i ja hteo da ti napišem.Сад би на доброј земљи на фб било "дођи код мене у смо(л)ницу".
Druze imam ja opal 110, tacno je bas sve kako si napisao.Ne gusi jedino ako nisi imao preko 8t/kj onda moras pricekati prije oranja jednu kisu da slegne malo kukuruzovinu. Ovo vazi ako je koristen normalan tarup koji isecka kukuruzovinu na nekoliko komada , ako je onaj od male privrede koji samo odsjece citavu kukuruzovinu onda imas problem jer te citave sstabljike koje padnu popreko pocne da skuplja i gusi.
Normalno ako su predpluznjaci normalno podeseni da idu 5-6cm u zemlju ili dublje ako struzu po povrsini onda guse , takodje i kad otvaras prvu brazdu pozeljno hidraulicki topling da prvi predpluznjak ide u zemlju jer inace skuplja biljne ostatke. Inace odlicni plugovi ako nije pokrivljen ili havarisan i vrlo laki za stelovanje.
I moras imati onaj raonik koji ide sa spicom ili barem na zadnjoj ili zadnjoj i predzadnjoj jer sad kad je suho i tvrdo obicnim ravnim raonicima **greška nece da ide na istu dubinu kao prednje brazde.
kolega ispod je napisao da ne ponavljam.zelja jeprvo bila nov kvernelad al smo nakon toga odustali.kvernelanda na duznici od 350m znalo se kukurzoviste zastopati po 7 8puta u kukuristu gde je prinos bio35m.pricam o pokislomkukurzistu gde su radili capelo i olimac adapteri znaci lepo istarupano.isto kverneland jako los u zaoravanju zelkenog pokrova.drugar ima kuhna vec dosta dugo i veli da ga je uspeo zagusit samo u tanjiranoj strnici tojest u otkosina slame gde nije radio kombajn sa seckom a slama ostalaU cemu je caka kod Kuna ako su svi iste dimenzije?