Plug - osnovna tema

Evo slika dve moje prinove od neki dan.Prijala bi mu farba,ali ce na to malo sacekati. :haha:
2mx26g3.jpg

ztzzag.jpg

Da se pohvalim da sam i ja kupio pre 2 dana IMT plug sa oznakom 757.35! :D :ppozdrav:
Mozda vam je cudna oznaka .35 naime to je stari tip 757 pluga koji ima oklagiju kao 701 i tanje ploce na gredi koje su nosaci glave. Plug ima isto original Kverneland glave s' tim da nisam dobio jedan raonik i plastovi su losi ali je i cena bila daleko manja od cene koju je Bata platio...
Posto vec imam 757 plug novi tip, glave se prebacuju na njega a ovaj novopridosli je malopre zavrsen-spreman za novog gazdu sa obicnim IMT glavama. :cool:

Kada sam ga doneo padala je kisa a danas sam ceo dan bio odsutan i kada sam poceo da ga cerupam vec je bio mrak pa bi fotke bile mutne. Po danu cu slikati finalni proizvod broj jedan dok ne zavrsim plug koji ostaje meni tj. dok ne kupim nove plastove, srafove a mozda i raonike za sve 3 glave jer nikad se ne zna... :D

@Bubu koliko si platio plug?Ja sam toliko platio jer plug nije bio na prodaju,a ja sam trazio od gazde da mi proda.Kad potrazujes nesto onda gazda diktira cenu.

da li kvernelandove daske moze staviti imt glave i sta dobijate sa tim daskama u odnosu na imt daske.verovatno lepse oru a kakav je otpor da li se i lakse vuku i koliko?

Mislim da moraju komplet glave da se menjaju,ali nisam siguran.Provericu pa ti javim.Dobije se bolje prevrtanje zemlje,lepse oranje.Za otpor ti sad ne mogu reci nista jer se ove godine duplo teze ore nego prosle.
U temi oranje na 95-oj stani imas sliku i snimak oranja.

Pozdrav od mene iz daleke Svajcarske. Ne zelim da kritikujem , kad ne mogu da pohvalim. Ovaj prefarbani plug je pravo groblje , kao i sve masine koje se nalaze oko njega. Ne znam samo gde ces ti naci deo za njega kad ti bude zatrebao. Jeftinije je platiti skuplje u samom startu ,nego jeftinije pa posle da se jos 3x preplati. Ali to je uobicajna pojava kod nas u srbiji. Prvo kupujemo nesto jeftino , a posle , a posle je kasno za sve. :ppozdrav:

Pretpostavio sam da su njegovi zbog onog vrha ali nisam bio siguran.
Trebao bih naruciti jedan par pa me zanima kako su se pokazali u radu.
Kod nas ih jos niko nije imao tako da nemam nikakvu predstavu kakvi su.
Takodje da li vredi uzeti one samoostrece ili pak obicne?

Ja uzimam samo samoostrece. Na dvobrazdnom plugu su mi raonici izgurali 150 kj i onda sam ih odneo na remont tj. na ponovno nanosenje 'samoostreceg' sloja elektrolucnim navarivanjem. Uopste nisam probavao raonike drugih proizvodjaca.

Kada su u pitanju samoostreci raonici, moje misljenje je sve dok ima kovaca nije lose klepati raonike. Jer samoostreci nikada ne mogu biti toliko tanki (ostri kao klepani raonici. Konstantna debljina samoostreceg raonika na samoostrece je kao na obicne pred klepanje. :ppozdrav:

Nazad
Vrh