Plug - osnovna tema

senad smigi je napisao(la):
Do sada sam radio sa imt od skora imam Zetor 6011 koja je uloga u oranju komandne rucice hidraulike prve od sijedista i dali se koristi u oranju
Onu rucicu stavi u srednji polozaj, to je dobro za oranje tj. tako je bilo kod mene i odlicno je radio. Tom rucicom se regulise ako se nevaram: kontrola odpora-kombinovani-kontrola polozaja. Ispravite me ako gresim.

ljudi ocu da malo ponovim sto se tice prikljucaka ocu da kupim jos jedan setvospremac i jos jedan plug,pa me interesuje koji bi dvobazdni plug bio idealan za moj imt 540 ,meni sse svidja onaj 756 kazu da nije los plug samo me interesuje kako bi ga vuko moj traktor pa molim kolege za njihovo misljenje,ali
ima te ujavascript:void(0); vidu da je kod mene dosta teska zemlja za oranje

@velja imt 540
po mom misljenju ako kazes da ti je zemlja dosta teska imt 755 puna kapa jer imt 560 sa imt 756 ako je zemlja teska ima sta vuci,taj plug sto ti hoces nije los plug ali trazi dosta cist teren,tj.ne voli kad ima puno biljni ostataka kratak je pa hoce lako da se zagusi ::lose::,a dosta lepo ore i u sustini dobar plug za taj traktor,bas sam ja prodao svoj pre par dana za 380e ali je bio kompletan sa crtalima i tockom. :ppozdrav:

ako je teska zemlja onda ti je dovoljno jednobrazdni plug. ili taj imt 756 kad su idealni uslovi. kod nas ove godine imt 533, 539, 540, zetori 3511, 5011, svi sa jednobrazdnim plugovima su radili, drukcije nije moglo. bilo je nekih i sto su sa manjim dvobrazdnim ali to nije po meni oranje

@ velja imt 540

Veljo, ja imam traktor IMT-542 i plug IMT 2x12 koji za svoga veka nije uzorao 100 jutara, a ja ga koristim samo za bašte i pre nekoliko godina sam ugario s njime. Ja tu kombinaciju ne koristim jer imam MTZ-82 samo za oranje, a kakva je ova godina, sigurno bi se napatio, jer žetvene ostatke nikad nepalim. Viđam u ataru te traktore i sa različitim plugovima oru, ali najbolje rade sa IMT-756 kada su dobri uslovi za oranje. Najviše ih ima da vuku IMT-755, ali mi se čini da ti plugovi nerade tako lepo kao 756. Dosta njih radi i sa plugovima kao što je moj, ali je to nizak plug i u nepaljenom kukuruzištu on nema šta da traži, inače bolje radi od IMT-755.

Što se tiče setvospremača, tu nema dvoumljenja - za taj traktor je plafon 2,2 metra, sa dva rotora i 22 radna organa. Probao sam raditi i sa setvospremačem od 2,5 metara, ali tu se patimo i ja i traktor - ja zato što neradim posao kako treba, a traktor zato što mu je teško.

Ovo što sam napisao se odnosi na teren gde ja obrađujem zemlju koja nije previše teška za obradu, a nije ni najlakša.

Moj ti je savet da od nekog pozajmiš na probu plug koji nameravaš kupiti, pa će ti se sam pokazati kako se traktor ponaša i kakvo je oranje.

Na kraju ću spomenuti jedno pravilo kojeg se ja pridržavam: bolje da traktor ima snage 5 konja viška, nego da mu pola konja fali!

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

okrim ja imam 755.2 i 755.3 taj 755.2 nebi menjao ni za kakav 756 jer imt 542 i 755 oru kao ludi i nikad nije zagušio uglavnom je ćale radio sa njim dok sam ja sa 755.3 i imt 567 i što je najvažnije otkad orem sa njima još nijednom nisam imao potrebu da drljam kao što sam morao dok sam radio sa 757.2

pa ljudi hvala na odgovorima ,ali meni tek sad nista nije jaso,u prospektu 756 pise da je potrebna snaga traktora 35 ks ,na stovaristu kad sam gledao 756 pored njega je stajao i obican 755 i ja nisam primetio ni jednu razliku sem u visini .sto se tice zaoravanja tu nemam problem kad berem keder beraca spustam u najnizi polozaj ,ali dobro nije 756 jedini plug .
Sa todorom nikako nemogu da je slozim da je 755 dobar plug zato sto sam vlasnik istog kad ono sr....
nije ni za k...... kupim mu nove raonike i stvim on nece dublje od 10-ak cm pa da se ubijes .

PRELAZITE NESTO NEMOGU VISE DA SE PATIM ostalo mi jos 4 hektara i ocu to da uzorem kako dolikuje

@ todor
todor je napisao(la):
okrim ja imam 755.2 i 755.3 taj 755.2 nebi menjao ni za kakav 756 jer imt 542 i 755 oru kao ludi i nikad nije zagušio uglavnom je ćale radio sa njim dok sam ja sa 755.3 i imt 567 i što je najvažnije otkad orem sa njima još nijednom nisam imao potrebu da drljam kao što sam morao dok sam radio sa 757.2

Todore, slažem se sa tobom, ali ja sam napisao šta sam ja video i to sam napisao, a vidim da si se i ti složio da je plug IMT-755 odgovarajući za traktor IMT-540 u teškoj zemlji, a mnogi se slažu samnom da IMT-756 bolje radi od 755.

bi kad bi imao para al mi stvarno treba plug cena mi nije bitna neka je samo neka dobro ore

@zorancile lako je tebi da mene zaj.... kad imas neki dobar plug

:haha: Otkud znaš da ja imam plug?
Kažem da ove godine teško da možeš zglavno da uzoreš sa traktorom bez prednje vuče od 40 ks. Muče se ljudi i sa triput jačim traktorima.

ali ljudi nije imt ,nisam ja zacrto samo imt 756 sigurno postoji jos neki
Post je spojen: [time]1290464802[/time]

Okrim je napisao(la):
@ todor
todor je napisao(la):

Todore, slažem se sa tobom, ali ja sam napisao šta sam ja video i to sam napisao, a vidim da si se i ti složio da je plug IMT-755 odgovarajući za traktor IMT-540 u teškoj zemlji, a mnogi se slažu samnom da IMT-756 bolje radi od 755.
zavisi u čemu je bolji jer sam radio i sa jednim i drugim pa zato sam više zadovoljan sa 755

jer to 757(fop.610.14)
Post je spojen: [time]1290486963[/time]
i zasto ores sa uskim gumama

Kako oru te Kverneland daske u odnosu na Vogelove? Sad kad sam video ove slike vrti mi se u glavi da sam negde video IMT- ov plug sa takvim daskama a ne mogu da se setim kod koga. Sećam se da je bio neki niski, dvobrazdni, na oznaku nisam ni obratio pažnju. Odmah sam zapazio taj oblik daske (odsečen sa donje strane) i nije mi bilo jasno kakve su sad to daske a ne liče na IMT-ove.

Ja imam ovakve daske na mom plugu koji je kupljen davne 1977. Otac kaze da je nosio oznaku 756/40 (ali nije siguran)
i da odmah posle kupovine nije imao gde da kupi raonike. Svi su rekli da je to neka mala serija izasla i da se vise ne proizvode. Daske su inace vislje 5cm od obicnih na 756 plugu i na nijednom ih vise kod nas u okolini nismo videli. Nisam ni znao ko ih proizvodi. Plazovi su na mom plugu isti kao na ovom odnosno malo su veci od standardnih.
Zahvat je 30 cm po brazdi.

Veljo, dobro si potrefio broj pluga. 577 se savrseno slaze sa tim plugom. Ja nisam primetio razliku u oranju sa uskim i sirokim tockovima na mom traktoru jer i na uskim imam tegove. Sa tim traktorom sam isao da probam jer sam uvece sklopio plug a na njemu imam bolja svetla. Ako provrtis temu oranje videces slike po kakvim vremenskim uslovima sam orao sa tim traktorom i plugom.

b_a_t_a Sta da ti kazem? :D :ppozdrav: :cao: Zemlja 'lepse' i lakse prolazi kroz ove daske nego kroz standardne daske od 757 zbog oblika sto mi se mnogo svidja! Orao sam na njivi gde je voda lezala i gde je u dolu prilicno tvrdo i nije mi se desavalo da plug izvaljuje sante kao sto je to radio sa redovnim glavama cim je malo tvrdje.. Opsti utisak je 5+

Dukej, nisam ih poredio sa V&N daskama (pretpostavljam da mislis na najzastupljenije kod nas UN350 i UN400). Pomenuti V&N daske mi vise lice na redovne 757 daske nego na ove Kverneland.

Nazad
Vrh