Plug - osnovna tema

Sa IMT-533 sam orao sa okretačem John Deere 2x10" prvom brzom bez brige, rjetko gdje trećom sporom. Inače plug se lakše vukao nego recimo naši (OLT, IMT, BNT...) klasični ravnjaci. Tako da ako nađeš lakši okretač onda će to iči sa 540 bez brige.

ok ma naso cale kod nekog lika koji uvozi masine iz nemacke lemkena prevrtaca i mf za zaoravanje biljnih ostataka za 700e samo becarino sta podrazumevas na laksi obratac .meni bi obrtac trebo da zameni starog regenta .znaci da ore 30 cm ,a mom calu dosadili vise razori i slogovi i okretanje ipak je sa obrtacem mnogo uednije i lepse oranje samo kad bi moj 540 mogo to da podnese

ajde molim vas lepo zeleo bih da kupim neki plug obrtac.. pa ako neko ima brojeve telefona ko se time bavi i uvozi neka mi posalje brojeve na e-mail..hvala unapred.. :ppozdrav:

@velja imt 540: Pa da nebude teži od recimo 300-ak kg. Teško ćeš nać dvobrazdni okretač za tako mal traktor, a da ga on može vući na dubini od 30 cm. Probaj u Sloveniji (po oglasnicima) potražiti rabljene jednobrzdne okretače od njihove firme Batuje Fužinar (ima i drugih proizvođača jednobraždnjaka). Oni mogu bez brige orati na 30+ cm, a tvoj 540 će ih moć vući.

velja imt 540 je napisao(la):
ok ma naso cale kod nekog lika koji uvozi masine iz nemacke lemkena prevrtaca i mf za zaoravanje biljnih ostataka za 700e samo becarino sta podrazumevas na laksi obratac .meni bi obrtac trebo da zameni starog regenta .znaci da ore 30 cm ,a mom calu dosadili vise razori i slogovi i okretanje ipak je sa obrtacem mnogo uednije i lepse oranje samo kad bi moj 540 mogo to da podnese

Iz bećarinog posta se može isčitati da nije bitna težina pluga nego otpor daske koji treba svladati. To mogu potvrditi. Zato traži plug koji se lakše vuće i dobro okreće brazdu, :ideja: a teži je prednost, jer je jači. :cool:.
Za dubinu 30 cm mislim da mora biti barem 12 cola. Ako sada vučeš dvije brazde s ravnjakom, vući će i prevrtač koji nema veči otpor. :osmeh:

worm je napisao(la):
Sta mislite da li je bolji trobrazni vogel ili kverneland

Kverneland, jasno ko dan.

Ja sam neki dan prodao svog Kvernelanda 3x12" sa novim raonicima i novim prsima-čelima dasaka, orginal crtalom i točkom za 750 eura (u Hrvatskoj, jel).

pa sta ti mislis za cega sluze senzori :haha:
Post je spojen: [time]1288898860[/time]

Nazad
Vrh