Plug - osnovna tema

dragan82 je napisao(la):
Kada su u pitanju samoostreci raonici, moje misljenje je sve dok ima kovaca nije lose klepati raonike. Jer samoostreci nikada ne mogu biti toliko tanki (ostri kao klepani raonici. Konstantna debljina samoostreceg raonika na samoostrece je kao na obicne pred klepanje. :ppozdrav:
Dragane jesi li nekad koristio samoostrece raonike?

Bubu je napisao(la):
Ja uzimam samo samoostrece. Na dvobrazdnom plugu su mi raonici izgurali 150 kj i onda sam ih odneo na remont tj. na ponovno nanosenje 'samoostreceg' sloja elektrolucnim navarivanjem. Uopste nisam probavao raonike drugih proizvodjaca.
150 kj koliko je to Ha jer kod nas se povrsina zemlje meri u Ha.

Da li samoostrece ili pokivane raonike ? Misljenja su u narodu podeljena. Neki su mi pricali da nikad nebi vise uzimali samoostrece a drugi opet obrnuto. Stvar je licnog iskustva.

Z.B je napisao(la):
Da li samoostrece ili pokivane raonike ? Misljenja su u narodu podeljena. Neki su mi pricali da nikad nebi vise uzimali samoostrece a drugi opet obrnuto. Stvar je licnog iskustva.
Ma uzmi samooštreće lepo. Šta ćeš, da ove obične svakih 6-7 dana nosiš kod kovača i da se patiš sa tim, lično neznam nikoga ko je sa samooštrećih ponovo prešao na obične :cao:

Petre. Licno ja nisam radio snjima , ili se ne secam. Cini mi se da sam ih ja kupio , a da ih moj brat koristio , ali ih iduce god nosio na klepanje. E sad zasto ih klepao neznam. Ali ja sam video ovde u CH kako rade sa takvim raonicima. Oni nikada ne menjaju raonik vec samo vrh na raoniku. raonik ume biti i prst debljine , a njima to ne smeta da rade sa tim raonicima. Ipak cu se informisati malo bolje , jer oni ovde imaju mnogo kamenja po zemlji, po neki put izoru i po neku stenu. :ppozdrav:

Ma jeste jer je jednog iskrivio. Pa kad ih taj klepio onda su se na njima ocrtavale naprsline. steta sto nisam kuci da ih slikam i da postavljam slike. Da upravo zato ih nosio kod kovaca , jer je jednog iskrivio. :ppozdrav:

Hvala, to nisam znao. A kvalitet im je kao i vogelu? Jer vidim da su im cene malo zesce...

Kvalitet je isti kao sto je i bio, na plugovima su sada Vogel UN350 glave, a spremaci su oni isti Fop-ovi, samo sto imaju nalepnicu Vogel-Noot.

Na ovaj plug sam zaboravio.Danas je mladji sin išao da uzore jedno dvorište.Koristio sam ga dok sam imao TD 75,i pre 2 godine sam orao izmedju lešnika sa TD 48.Može lepo da radi ako nema žetvenih ostataka.

Nazad
Vrh