Plug - osnovna tema

Mozda bi i uzeo ali konkurs još sutra pa mi kasno, a tek danas saznao za ovaj model. 3 brazde bi sa subvencijom bio oko 5000 e. A imaju i 2 brazde.

Aki treba ga odbrazditi prvo što reče kolega, tako ćeš poklopiti silu vuče i silu otpora i onda nesme da šeta i da te vuče u zabrazd ili odbrazd a posle pomeraš kolenastu levo-desno da dobiješ isti zahvat prednje glave, gledano od pozadi pluga izvučeš onaj šraf što drži kolenastu i kolenasu povuci nazad u prvu rupu koja daje blagu kosinu stim da uvučeš kolenasu skoro do kraja na najmanji zahvat prednje glave i probaš, volan mora da ide pravo u brazdi bez otpora i držanja, ako te vuče u oranje onda opet izvuci šraf od kolenaste i u sledeću rupu opet ka nazad a ako te gura u neorano onda kontra.Kad te ne vuče ni u orano ni u neorano onda podesiš širinu prve glave smicanjem levo -desno kolenaste i to je to.Sve ovo je džaba ako su raonici loši, plazevi potrošeni pošto plug hoće i zbog tog da šeta a i zbog loših uslova za oranje tipa presuvo, presabijeno, ovo ti je onako ukratko, nadam se da si shvatio.

Hvala puno na objašnjenju.. Kad odem sledeći put pa cu probati da primenim ovo objašnjenje... Sada sam se ipak odlučio za tanjiranje za pšenicu. Velike su grudve u oranju.

Код мене нешто преширока, Зетор нема луфта 5цм,лево,десно на полугама. Морам упоредити са нечијим плугом. Мој је тробразни па сам ја скинуо скроз трећу бразду, а превасходно је плуг у Н. Бечеју рађен за 5106 па реко да га они тамо нису мало пребуџили и ставили му ширу коленасту.

Otišao ja danas da pogledam ovaj novi Fopov obrtač, i rekao bih da su kopirali Vogela. Čovijek mi kaže hoćeš da apliciraš kod Mađaeski subvencija ja njemu velim kasno je danas zadnji dan. Kaže on meni ništa nije kasno netrebaju ti nikakvi papiri danas ide expres aplikacija samo ako hoćeš. I tako ja i pristanem na prijavu. Plug je Vulkan Agrotehc obrtač 2 brazde, daske su uvijene, nešto kao WU 400, crtalo i deflektori. Nisam htio predplužnjake. Moje plaćanje je oko 3400 e.

Otišao ja danas da pogledam ovaj novi Fopov obrtač, i rekao bih da su kopirali Vogela. Čovijek mi kaže hoćeš da apliciraš kod Mađaeski subvencija ja njemu velim kasno je danas zadnji dan. Kaže on meni ništa nije kasno netrebaju ti nikakvi papiri danas ide expres aplikacija samo ako hoćeš. I tako ja i pristanem na prijavu. Plug je Vulkan Agrotehc obrtač 2 brazde, daske su uvijene, nešto kao WU 400, crtalo i deflektori. Nisam htio predplužnjake. Moje plaćanje je oko 3400 e.
Pa oni samo srafe za vogel.Svi delovi od pluga su vogel.Vogel plug nije nikakva kopija.

Nazad
Vrh