Plug - osnovna tema

Ja bih tu prvo probao da malo podignem točak pa da vidim šta se dešava, kao drugo video bih šta radi ako se hidraulikom namesti da ide dublje, i ako tu ništa ne nađem kao grešku tek onda bih sumnjao na ispravnost pluga, a to bi značilo da se otkači na ravan beton i da se gleda da li stoji ravno, da li je greda paralelna sa betonom, da se provere da li su sve mere iste kod sve tri brazde...

@DaRee Da li je to plug sa promenljivim zahvatom? Proveri ovo sto je dukej napisao i da li je sve podeseno isto na sve tri brazde i koliko je izvucena kolenasta prema desnom tocku kada se gleda od nazad.

Jeste promjenjivi zahvat 25,30,35 cm. Probacu sve receno sutra po danu. Ipak je dan pametniji od noci.
Imamo kuci 756 i 755 sa po dvije brazde. Oba ih podesim da kad orem ne treba drzati rukom volan nikako. Mora sve biti ravno i lijepo slozeno. I sad me ovo nervira sinoc komsija i ja smo se sat i po zezali oko toga.

Poslednja izmena:
Da li je zemlja uopšte za obradu (ako je presuvo), i nesviđaju mi se raonici tojest vrhovi koji su ravni u odnosu na celu dužinu raonika, vrhovi uopšte nisu zakrivljeni prema dole pošto ih oni ustvari i vuku da zaroni plug i drže dubinu.

Suvo jeste. Rijesio sam problem. Juce parkiram na beton dvije brazde leze na zemlji a treca u vazduhu. Najvise je bio problem zbog previse raspustenog toplinka. Da mi je neko reko da moze treca brazda da se podize kako raspustam toplink ne bih vjerovao. Dukej i iwanho su bili u pravu hvala obojici. Placam pice ako se nekad sretnemo :ppozdrav:

Suvo jeste. Rijesio sam problem. Juce parkiram na beton dvije brazde leze na zemlji a treca u vazduhu. Najvise je bio problem zbog previse raspustenog toplinka. Da mi je neko reko da moze treca brazda da se podize kako raspustam toplink ne bih vjerovao. Dukej i iwanho su bili u pravu hvala obojici. Placam pice ako se nekad sretnemo :ppozdrav:
To je nemoguce,zadnju brazdu podubljujes ako raspustas topling

Kad sam parkiran na asfalt prva i druga su lezale na putu( spic lemesa) a kod trece je bio u vazduhu vise od 1 cm a toplink je bio izvucen skoro do kraja. Kad sam poceo dotezati legla je treca brazda na zemlju. Moguce je da je zbog toga sto je previse raspusten bio da je poceo plug da se krivi pa se zato digla treca brazda.

ljudi jel ima neko da vuce Vogela sl950 sa rusem 82 ? treba mi slika na kojoj rupi je podesena greda .
plug ore ekstra ali stano mi ide vise u levo i onda mi zahvat ode na 110-115cm.

Nazad
Vrh