Plug - osnovna tema

Za balirku je zver!!!
Vukao sam claas 65 i poljostroj ide 3 i 1 ko besan
Ima direktnu osovinu kardana 720 obrtaja
Za berač sip 2 reda zver
Sa 16,9 je vukao setvospremač 2,2 drugom kao besan
A prvom 2,8m
A kad 2 šparta sad sa 14,9 to je brzina prava

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora
Ala si ga nafalio .Da li ga spremaš za udaju ? :osmeh: :ppozdrav:
 
Sa 16-kama on jedva vuče spremač od 2,9.Za berač,treća spora mu je brza a 2 prespora,možeš sve da obaviš i da ga stigneš.Za presu -Lifam moraš mnogo na kvačilo.Ja ne znaam taj tvoj je sa 16-kama kao svemirski brod.
 
Ne prodajem ga mnogi su me pitali kako mi je brz kardan? Traktor je skroz super dobre kočnice hidro volan!!
Kod nas je zemlja dosta lagana za obradu
A S ubacujem jer sam nabavio skoro nov i onda ide treća glava na ovaj plug biće taman


Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora
 
Jjova, kod nas, na dugačkim njivama, nameštenim, može i za (dlaku) brže. Uostalom, znaš kad si imao sličnog ako se ne varam.
 
Ako si orao 1 bh onda ni nisi mogao dati pun gas, jer je plug previše bacao zemlju (ovu našu peskušu baca). Doduše naš je imao neke protektirane gume i bile su višlje od standardnih 18.4 guma pa je i to doprinelo brzini... a i menjača ima dve vrste, tako da više je tu faktora uticalo, ali da je mogao ispod sata/kj mogao je. Nema ko nije zaustavlj'o babu da ga pita kojom brzinom ore. :)
 
Moj 589 imao je menjač od 578.Prvom nije nikada mogao da ore jer je plug iskakako napolje a ako bi se desilo da ne iskače onda je bacao zemlju baš previše daleko.Treća spora mu je bila idealna za oranje.
 
Koji trobrazni plug bi ste preporucili za traktor od 95ks da sto bolje zaorava masu ? Prevashodno me interesuje ravnjak, ali bih uzeo u obzir mozda i neki obrtac.
 
Da li neko zna zašto plug Leopard 2x14" vuče u lijevu stranu kada se vadi jedinica (razorava)? Plug vučem sa Torpedo 75

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
 
Pitanje sam postavio zato sto mi se to nije desavalo dok sam radio za OLT Posavcem

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
 
Koliki zahvat pluga bi mi preporucili za traktor od 130ks ? Zemlja mi je od voma lake do najgore smonice koja postoji.Razmisljao sam o nekom plugu 3+1 sa stelujucim zahvatom,odnosno 4x30 u lakoj a 3x30 ili 3x35 u teskoj.Ili veliki trobrazni sa stelujucim zahatom 30-40-50 pa da kombinujem,stim sto kada jedna brazda skida mnogo tipa 40-50 cm u teskoj zemlji se odvaljuju televizori od pola metra. :)
Nemam nikakvog iskustva,ovo ispisano je samo na osnovu literature.Pa bi zamolio ako neko moze da mi da neki savet iz prakse ?
 
Ovo je bilo na nivou Zan Klod Van Damovih opaski...on kad isprebije zemlju golim rukama verovatno bude kao brasno tip 400😐
 
Nazad
Vrh