Plug - osnovna tema

Dodji ti malo u moj kraj pa da radis, i onda pametuj. Imam precih ustvari nego plug od 4.000e.

Nema tu pametovanja, kirije u tvom kraju najmanje u srbiji. Zemlje pod rentu u izobilju, samo ti kazem ako mislis kao kolege sa foruma tu zemlju da radis malo ozbiljnije onda se i ti moras malo uozbiljiti. A ne srljati i raditi povrsno. To ti je drugarski savet

Колко по теби колега кошта један ваљан плуг од 4 главе, за озбиљне пољопривреднике...себе стављам у ту групу неозбиљних пољопривредника, јер нисам дао 5000 и више евра за плуг који обрће земљу ко и сваки други....

Gde pise da se mora dati 5000€ za plug? Ne tako davno orao sam sa IMT 756 VK i mogu reci uz male modifikacije odlican plug

neznam kolega koliko ti radis zemlja ali znam da Manjevic u ovom trenutku radi oko 100ha i to je ozbiljna povrsina za njegov kraj, a decka znam vec duzi period tako da mi i to daje za pravo da mogu da ga posavetujem

Nikad cuo, ali i nebitno. Hocu samo da odgovorim zasto NE Manjevicu za onaj plug. Nema decko teske i ljute zemlje tako da nema potrebe za konstruktivno teskim plugom, drugo traktor mu je 100ps netreba to forsirati, trece Grabik je vec napisao da su daske ostro spiralne i zna se koja im je namena a Manjevic nema njive takve. Eto ima tu jos koji razlog a ako ti nije jasno ti slobodno pitaj tu sam da razjasnimo

e7dc3983e3c4a1187827a5ac3643ebee.jpg

Galicije ti znas te strane marke.Jesi cuo za ovo? Kako radi,kako ti se cini? Stelujuci zahvat 10-16"

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Знам ко и свако други који је тражио плугове да их купи за себе. Вероватно да је то рађен плуг у кооперацији са конскилдеом или пак оверумом. Како ради, то не бих знао јер га нисам видео у раду, макар и овом виртуалном преко снимака на ју тјубу.

Ako bi gledao cijenu onda bi uzeo ovaj za 1200E, (gledao ga kad je izasao u oglasu) , taj rabe je i tata i mama za onaj sa linka prethodne strane , (3+1) skine 1 brazdu i pegla , daske gotove ali jos moze da poore sa njim , za taj plug se mogu naci dijelovi ,vjerojatno citav radni vijek bio pod ruskom supom i ne izgleda kao maneken jer ga nisu namazali uljem;) A i nije bio daleko za transport od granice (Beli Manastir).

http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/prodajem-plug-rabe-star-3-1-okretac-oglas-19084367

Ево сад гледах огласе шта се продаје од плугова, она да видим имал шта ново...кад оно један познат трактор и плуг....само не могу да се сетим како се зове наш цењени колеза чији је власник и једног и другог:osmeh:...
https://www.polovniautomobili.com/prikljucne-masine/9003096/kverneland-akcija

Трактор и плуг.....

42765f7f9214-800x600.jpg

Nazad
Vrh