Sapatnik
Član
Музејски експонат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne može 2*14"?Naravno da je Rakovica 65 jača od Fergusona i da bi po tome trebalo da mnogo lakše vuče 756 plug. Odnosno i vuče ga lakše nego Ferguson, ali ne toliko koliko bi se očekivalo kad se uporede konjske snage. Stvar je u sledećem: Ferguson je uži i kod njega sa ovim plugom ili nema kose vuče ili je ona minimalna pa se sva snaga traktora korisno iskoristi na vuču pluga. Rakovica je šira i kod nje sa ovim plugom postoji više kose vuče u odnosu na Fergusona pa se jedan deo snage traktora beskorisno potroši na savladavanje te kose vuče. Pored toga IMT-ov hidraulik je bolji od Rakovičinog pa i to doprinosi da nije toliko velika razlika koliko bi se očekivala.
Ja sam kod mene na R65 suzio zadnji trap i sad imam mnogo manju kosu vuču tako da mogu da raspustim španere, dok je ranije moj otac sa njom uvek orao sa zategnutim španerom. Pre Rakovice smo imali IMT 540 sa Fiatovim motorom (oko pedesetak KS), on je bio izmišljen za ovaj 756 plug.
Pa ,oduvek imam deflektore na imt-u,bez njih verovatno da si u pravuСремац зар не преврће боље бразду леопард од имт?Имт само насади бразду ако нема предплужњаке и дефлекторе.