Plug - osnovna tema

Generalno, za Rakovicu više odgovara 13" nego 12". Takođe bolji je viši plug nego niži (a IMT je NK). IMT plug imam a Leskovački sam samo video ali nisam radio sa njim. Zato mogu suditi samo po izgledu i ličnom ukusu, i po tome mi je bolji IMT. (Ja imam R65 i IMT 756 VK.)

Dukej, to bi Rakovica trebalo lagano da vuče. Čujem da mnogi taj plug 756 vuku sa fergom i da ide dosta lako i dobro.

Naravno da je Rakovica 65 jača od Fergusona i da bi po tome trebalo da mnogo lakše vuče 756 plug. Odnosno i vuče ga lakše nego Ferguson, ali ne toliko koliko bi se očekivalo kad se uporede konjske snage. Stvar je u sledećem: Ferguson je uži i kod njega sa ovim plugom ili nema kose vuče ili je ona minimalna pa se sva snaga traktora korisno iskoristi na vuču pluga. Rakovica je šira i kod nje sa ovim plugom postoji više kose vuče u odnosu na Fergusona pa se jedan deo snage traktora beskorisno potroši na savladavanje te kose vuče. Pored toga IMT-ov hidraulik je bolji od Rakovičinog pa i to doprinosi da nije toliko velika razlika koliko bi se očekivala.

Ja sam kod mene na R65 suzio zadnji trap i sad imam mnogo manju kosu vuču tako da mogu da raspustim španere, dok je ranije moj otac sa njom uvek orao sa zategnutim španerom. Pre Rakovice smo imali IMT 540 sa Fiatovim motorom (oko pedesetak KS), on je bio izmišljen za ovaj 756 plug.

Za Rakovicu i te traktore od 60-ak konja i jeste taj plug.Radi i ferga s njim ali nije mu svejedno.Imam takav plug i služi mi za da uzorem baštu s njim.To fergi nije problem.

Чекај, као општа информација: је л' на 755 и 756 иста дужина коленасте осовине за полуге хидраулика?

Naravno da je Rakovica 65 jača od Fergusona i da bi po tome trebalo da mnogo lakše vuče 756 plug. Odnosno i vuče ga lakše nego Ferguson, ali ne toliko koliko bi se očekivalo kad se uporede konjske snage. Stvar je u sledećem: Ferguson je uži i kod njega sa ovim plugom ili nema kose vuče ili je ona minimalna pa se sva snaga traktora korisno iskoristi na vuču pluga. Rakovica je šira i kod nje sa ovim plugom postoji više kose vuče u odnosu na Fergusona pa se jedan deo snage traktora beskorisno potroši na savladavanje te kose vuče. Pored toga IMT-ov hidraulik je bolji od Rakovičinog pa i to doprinosi da nije toliko velika razlika koliko bi se očekivala.

Ja sam kod mene na R65 suzio zadnji trap i sad imam mnogo manju kosu vuču tako da mogu da raspustim španere, dok je ranije moj otac sa njom uvek orao sa zategnutim španerom. Pre Rakovice smo imali IMT 540 sa Fiatovim motorom (oko pedesetak KS), on je bio izmišljen za ovaj 756 plug.
Ne može 2*14"?

Može ali nije joj sve jedno. Ja sam probao Leoparda 14", njega vuče, ali sa IMT-om 14" joj nije lako. Odnosno, zavisi od zemlje.

Ja imam Leoparda krivi, vucem ga sa Imt 560 ide prva brza do 27-8 cm dubine, preko toga mora 3 spora ili ako u brdu orem isto mora sporohodnom.
A slucajno sam uzeo od komsije Fop 610.14 da probam kako ore sa njim, po ravnici na 25cm dubine sam morao 3 sporom, da napomenem da su bili isti uslovi rada i ista zemlja.
Ali se ovaj Fopov plug mnogo teze vukao a zasto ne znam

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Imao sam i leopard i imt...ostao imt,leopard sam prodao,nit se lakše vuče niti bolje ore od imt,samo više guši,golo govno...
I ja neke godine idem brže,neke sporije,to zavisi od uslova oranja naravno, al da je leopard bolji i da se lakše vuče nisam primetio, a bio je u posedu kod nas 40 godina

Ma da se razumemo nije ni imt ništa posebno,čak šta više i on je govno al za te pare momentalno nemam bolji...sigurno je bolji od krivog leoparda zbog visine i razmaka između glava

Iz mog ugla, lepo oru i jedan i drugi.
Kad uporedim neka oranja u selu, to bude manje vise jako slicno.
Od Imt najvise mi se svidja 755 kako radi u kombinaciji sa 539, milina za gledati.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

I ja se slazem sa Sremcem.
Po meni 756<leopard<757 po tom redu idu.
Sam 757 ide tesko na 30cm,leopard preko 25 gura i ne moze toliko zemlje da prevrne ne znam kako on moze preko 30.
Imao sam osecaj da se na 25-30cm mozda i teze vuce.
757 je jako tesko podesiti da golica on trazi dubinu.

Ove godine probana oba pluga, nije ista njiva ali su jedna do druge, danas orao sa Leopardom za 2 dana sa Imt
Putin je upravu imt je samo naslanjao zemlju, nije prevrtao dok sam Leopard prevrne da ponegde malo viri.

Evo slike oranja sa Leopardom.
8be1bfac6b592cceb3bd096bf9b69319.jpg

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh