Plug - osnovna tema

Ove godine probana oba pluga, nije ista njiva ali su jedna do druge, danas orao sa Leopardom za 2 dana sa Imt
Putin je upravu imt je samo naslanjao zemlju, nije prevrtao dok sam Leopard prevrne da ponegde malo viri.

Evo slike oranja sa Leopardom.
8be1bfac6b592cceb3bd096bf9b69319.jpg

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
I ja imam njega, kad god se može sa njim orem 😁

Dobro prevrtanje brazde najviše zavisi od odnosa dubine i širine brazde. Imate sliku na uvratinama, kad krene plug brazda je potpuno prevrnuta, a kako se povećaje dubina prevrtanje je sve lošije. Tako da prevrtanje na 30 cm dubine prednost imaju plugovi 18 20 coli.

Pravilo je da dubina ne predje 60% zahvata brazde da bi prevrtanje bilo koliko toliko zadovoljeno, onda brzina i ostalo… leopard je imao blago povijene raonike prema gore, tako da zemlju podsecaju a ne odvaljuju, i to je dosta uticalo na otpor…

Leopard 2 braze je i vise nego povoljan za posao koji radi.
Za 560-577 ne bih ja trazio bolji.
Drugar ore sa 756.3, takodje povoljan za 3 braze,oranje gotovo savrseno...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da se ogradim odmah ne kazem da je Leopard naj naj plug nema bolje, naravno da ima ali je i skuplje, ovaj je placen 180€ sa crtalom pre 2 godine a za te pare ore ne moze biti bolje

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
i ja sam uzeo dva leoparda 2x14 pravi gredelj za cenu jednog 757 i prezadovoljan sam .sad imam dva ista pluga i u njivi nema razlike kad oremo sa dva traktora isti traktori isti plugovi i cepaj

Poslednja izmena:
U selu ima sigurno 10_15 komada fop 610.14
Velika razlika u oranju zasto zbog cega nzm
Npr moj 610.14 ide lako sa 560
Drugar sa Mtz 82 ima posla sa svojim
Komsija sa torpederom 75 odlicno vuce svoj
Dal je tu nesto krivo ili nije nzm

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Ako kombajn ili berac dobro iztarupiraju nema problema
Najcesce stopa ako je visoka trava, ostruga ili izgazena kuruzovina, to stvarno tesko savlada
Taj plug na slici je za razred veci, samo mi se cini da su zamjenjeni plazovi medju prednjim i zadnjim glavama

Trebao bih uzeti neki plug. Mislio sam tri brazde prevrtac. E sad u moju cijenu uklapa se novi alpler ili kozarska dubica ili polovni vogel regent .... Sta bi bilo bolje?

Nazad
Vrh